Kouvolassa torstaina viisi uutta koronavirustartuntaa – Sairaalahoidossa viisi koronaviruspotilasta

Koronaviruksen ilmaantuvuus Kymenlaaksossa on laskenut hieman kahden viikon aikana.

Koronapandemian hoito on kasvattanut tänä vuonna sote-kuntayhtymä Kymsoten kuluja. Tämä on yksi syy, miksi Kouvolan maksuosuus Kymsotessa kasvaa. Katja Juurikko

Krista Lihvonen-Hietakallio

Kouvolassa on todettu viisi uutta koronavirustartuntaa torstaina, kertoo Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos THL. Kouvolassa on nyt todettu epidemian alusta saakka 1290 tartuntaa. Iitissä tapauksia on epidemian alusta yhteensä 56.

Kymenlaaksossa on todettu 14 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Kymenlaakson sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä Kymsote.

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä viisi koronaviruspotilasta.

Koronaviruksen ilmaantuvuus Kymenlaaksossa on laskenut hieman. Sataatuhatta asukasta kohden tapauksia on kahden viikon ajalta 63,1, kun edellisen kahden viikon jaksolla tapauksia oli 68,58.

Suomessa 673 uutta tartuntaa

Suomessa on raportoitu eilisen jälkeen neljä uutta koronavirukseen liittyvää kuolemantapausta, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.

Koronakuolemia on raportoitu Suomessa kaikkiaan 1 154.

Uusia koronavirustartuntoja on raportoitu tänään 673. Kahden viime viikon aikana tartuntoja on raportoitu 7 471, mikä on 368 tartuntaa vähemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Yhteensä koronatartuntoja on epidemian aikana vahvistettu 156 959.

80 prosentin rokotuskattavuus ei riitä

Suomessa kaksi koronarokoteannosta on saanut nyt 78 prosenttia 12 vuotta täyttäneestä väestöstä, kertoi johtava asiantuntija Mia Kontio THL:ltä. Suomessa on annettu yhteensä yli 8 miljoonaa rokoteannosta.

Myönteistä on se, että kahdella viime viikolla on annettu enemmän ensimmäisiä koronarokoteannoksia kuin kolmella edeltävällä viikolla. Kontion mukaan nousu voi johtua koronapassista, sillä kahden viime viikon aikana ei ole tapahtunut juuri muita muutoksia.

– Alle 35-vuotiaissa nähdään suurin nousu uusissa ykkösannoksissa, joten todennäköisesti koronapassilla on tässä tekoa, Kontio sanoi.

Toisia annoksia on viime viikkoina annettu aiempaa vähemmän.

Nykyisen arvion mukaan 80 prosentin rokotuskattavuus on mahdollista saavuttaa marraskuun alussa viikolla 44 tai 45, jos rokotuskattavuuden nousu ei hidastu.

THL:n ylilääkärin Otto Helven mukaan 80 prosentin rokotuskattavuusrajan saavuttaminen ei vielä riitä, vaan tavoitteena on selvästi yli 80 prosentin kattavuus. Tässä tilanteessa toivotaan, että kaikki, joilla on mahdollisuus, hankkisivat rokotteen.

Erikoissairaanhoidon kuormitus laskussa

Erikoissairaanhoitoon joutumisen riski on Suomessa edelleen merkittävästi suurempi rokottamattomilla kuin kaksi kertaa rokotetuilla. Kahden viime viikon aikana 50–69-vuotiaat rokottamattomat ovat joutuneet erikoissairaanhoitoon koronataudin vuoksi yli 50 kertaa yleisemmin kuin rokotteen saaneet.

Johtava asiantuntija Liisa-Maria Voipio-Pulkki sosiaali- ja terveysministeriöstä kertoi, että varsinkin erikoissairaanhoidon osastoilla kuormitus on kääntynyt hieman laskuun. Viime viikolla tehohoitoon tuli 22 uutta potilasta, mikä on 7 vähemmän kuin edellisellä viikolla. Uutta se, että koronapotilaita on teho-osastoilla nyt koko ajan. Voipio-Pulkin mukaan tehohoidossa kuormituksen yläraja on noin 50 koronapotilasta.

Baltian maissa koronatilanne on vaikea ja sekä koronatartunnat että covid-19-tautiin liittyvät kuolemantapaukset ovat olleet viime viikkoina nousussa.

Latvialta on tullut EU-tason avunpyyntö, jota myös Suomessa on ryhdytty eilen käsittelemään.

Kommentoi

Mainos: Kouvolan Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Palvelut

Ruokapaikka