Utin jääkärirykmentti harjoittelee Kymenlaaksossa marraskuussa – Helikopterit lentävät vesialueilla, sotilaat liikkuvat myös rakennetulla alueella

Harjoitukset alkavat maanantaina 1. marraskuuta ja päättyvät torstaina 18. marraskuuta.

Utin jääkärirykmentin helikopterimiehistöt harjoittelevat pimeälentoja ensi viikosta alkaen. Kuvassa on MD500-helikopteri. Harri Teitto

Tiina Knaappila

Utin jääkärirykmentti harjoittelee Kymenlaaksossa marraskuussa. Maavoimien tiedotteen mukaan helikopterien lentotoiminta ulottuu Päijät-Hämeeseen ja eteläiselle rannikkoalueelle.

Jääkärirykmentin harjoitus alkaa maanantaina 1. marraskuuta ja päättyy torstaina 18. marraskuuta.

Sotilaat liikkuvat maastossa pienissä partioissa jalan ja ajoneuvoilla. Harjoitustoimintaa on myös rakennetulla alueella.

Osaan harjoitustilanteista liittyy sotakoirien koulutusta, harjoitusampumatarvikkeiden käyttöä ja helikopterien lentotoimintaa.

Helikopterimiehistöt kertaavat pelastustoimintaa vesistöalueilla. Helikopteripataljoonan lentoharjoitukseen liittyvää toimintaa on Kymenlaaksossa, Päijät-Hämeessä ja eteläisellä rannikkoalueella 8.–12. marraskuuta.

Lentotoiminta painottuu vesialueille ja se liittyy virka-apuvalmiuteen kuuluvan pelastuspäivystyksen harjoitteluun. Tiedotteen mukaan tavoitteena on harjaannuttaa helikopterimiehistöjä ja pintapelastajia toimimaan pelastustehtävissä meri- ja järvialueilla.

Toimintaa on kaikkina vuorokauden aikoina, myös pimeällä.

Kommentoi

Mainos: Kouvolan Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka