Kouvolassa on varmistunut perjantain jälkeen 17 uutta koronatartuntaa – Kymenlaakso on vaarassa palata leviämisvaiheeseen

Kouvolassa on voinut viime viikolla altistua virukselle muun muassa Veturissa. Yli 12-vuotiaista kouvolalaisista on tuplarokotettu kohta 80 prosenttia.

Kuvituskuva. Hus

STT , Tapani Olkku

Kouvolassa on varmistunut perjantain jälkeen 17 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL.

Kaupungissa on varmistunut epidemian alusta lähtien nyt yhteensä 1 313 koronatartuntaa.

Iitissä ei ole varmistunut uusia tartuntoja, ja kokonaismäärä pysyy 56:ssa.

Koko Kymenlaaksossa on perjantain jälkeen varmistunut 41 uutta tartuntaa, kertoo Kymsote.

Maanantaina tartuntoja varmistui 10, sunnuntaina 12 ja lauantaina 19.

Sairaalahoidossa on seitsemän koronaviruspotilasta eli yksi enemmän kuin perjantaina.

Kuluneen viikon aikana Kymsotesta lähti tutkittavaksi 1 987 koronavirusnäytettä eli lähes saman verran kuin edellisviikolla (1 953).

Karjalan prikaatissa oli viime viikon lopulla yksi kotona sairastava koronapotilas. Varuskunnassa ei ollut todettuja tartuntoja.

Lokakuun aikana prikaatissa varmistui yhteensä yhdeksän koronatartuntaa.

Uusia altistumispaikkoja

Kymsote on lisännyt altistumispaikkojensa listaan Kouvolassa uusia paikkoja.

Koronavirukselle on voinut altistua viime viikon torstaina Fysios Aktiivi -salilla kello 10.20–11.50. Keskiviikkona on voinut altistua samassa paikassa kello 13.20–14.15, kauppakeskus Veturin leikkipaikalla kello 16.30–17 ja 17.30–18 ja Veturin Espresso Housessa kello 17–17.30.

Viikon aikana 90 tartuntaa

Viikon aikana Kymenlaaksossa on todettu 90 uutta koronatapausta, ja tilanne on Kymsoten mukaan etenemässä jälleen kohti epidemian ylintä tasoa eli leviämisvaihetta.

Kymsoten ja THL:n ilmoittamissa tapausmäärissä on eroja. Eroavuuksien pääasiallinen syy on, että THL:n tilaistoissa näkyy sellaisia tapauksia, jotka asuvat tai on muutoin hoidettu Kymsoten ulkopuolella, mutta ovat kirjoilla Kymenlaaksossa.

Lisäksi THL:n tilastot päivittyvät viiveellä Kymsoteen verraten.

80 prosentin raja lähestyy Kouvolassa

Maanantaihin mennessä kaikista kouvolalaisista 77,8 prosenttia oli saanut yhden koronarokotuksen ja 71,7 prosenttia molemmat. Yli 12-vuotiaista yhden annoksen on saanut 86,3 ja kaksi annosta 79,6 prosenttia kouvolalaisista.

Kymenlaaksossa kaikista asukkaista yhden rokotteen on saanut 77,3 ja molemmat rokotteet 71,5 prosenttia. Koko maassa luvut ovat 75,4 ja 69,4 prosenttia.

Suomessa perjantain jälkeen 12 uutta kuolemantapausta

Suomessa on raportoitu perjantain jälkeen 12 uutta koronavirukseen liittyvää kuolemantapausta, kertoo THL.

Koronakuolemia on kirjattu Suomessa kaikkiaan 1 170.

Sairaalahoidossa on koronaviruksen vuoksi nyt 226 koronapotilasta, joista 29 on tehohoidossa. Sairaalapotilaiden määrä on noussut perjantaista yhdellä. Tehohoidossa puolestaan on kaksi ihmistä vähemmän kuin perjantaina.

Uusia koronavirustartuntoja on raportoitu perjantain jälkeen 1 460. Kahden viime viikon aikana on raportoitu hieman yli 7 500 tartuntaa, mikä on noin 200 tartuntaa vähemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Yhteensä koronatartuntoja on epidemian aikana vahvistettu Suomessa noin 159 000.

Juttua muokattu kello 13.07: Lisätty Kouvolan tartuntamäärä ja altistumispaikat. Kello 14.40 lisätty rokotuskattavuus.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka