Kouvolassa vietetään ehkäisevän päihdetyön viikkoa – Kokemusasiantuntija kertoo riippuvuudestaan rahapelaamiseen

Keskiviikkona Manskilla sytytetään 50 kynttilää rattijuoppojen uhrien muistoksi.

Keskiviikkona Manskilla sytytetään kynttilöitä rattijuoppojen uhrien muistolle. Kuvituskuva. Aake Roininen

Taimi Haimila

Valtakunnallista ehkäisevän päihdetyön viikkoa vietetään 8.–14. marraskuuta. Kouvolassa viikkoon kuuluu kaikille avoimia tilaisuuksia ja työpajoja.

– Perinteisesti viikon tarkoitus on vahvistaa ammattilaisten osaamista. Halusimme kuitenkin järjestää jotakin ohjelmaa myös kuntalaisille,

Kouvolan ehkäisevän päihde- ja mielenterveystyön koordinaattori Laura Sillanpää kertoo.

Eläkeläisille on työpaja

Tiistaina eläkeläiset voivat osallistua Kuvia unelmista -työpajaan. Pajassa eläkeläiset saavat valita itselleen tärkeän kuvan. Kuvasta tehdään taulu liimaamalla se laudan palalle. Työpaja järjestetään tiistaina kello 12–14 Ikäasemalla, joka sijaitsee Hansakeskuksessa.

Keskiviikkona ehkäisevän päihdetyön ja Liikenneturvan edustajat laskevat kävelykatu Manskille 50 kynttilää rattijuoppojen uhrien muistolle. Rattijuopumusonnettomuuksissa kuoli Suomessa viime vuonna 50 henkilöä. Kynttilät palavat Manskilla keskiviikkona kello 11–13.

Entinen peliriippuvainen kertoo kokemuksistaan

Torstaina hyvinvointipiste Virtaamossa puhutaan rahapelaamisesta. Tilaisuudessa asiantuntija kertoo, kuinka ongelmaksi muodostunut rahapelaaminen vaikuttaa terveyteen, tunteisiin ja talouteen. Omista kokemuksistaan kertoo kokemusasiantuntija. Lisäksi tilaisuudessa puhutaan esimerkiksi siitä, miten maksuhäiriömerkintä syntyy ja mitä se merkitsee.

Laura Sillanpää toivoo, että paikalle saapuu sekä rahapelaajia että heidän läheisiään,

Kaikille avoin tilaisuus järjestetään kauppakeskus Valtarissa sijaitsevassa Virtaamossa torstaina kello 17–18.30.

Ohjelmaa myös nuorille

Kouvolan kaupungin nuorisopalvelut kiertää viikon aikana kertomassa päihteistä ja niiden haitoista kouluilla. Nuoret pääsevät testaamaan tietojaan ja pohtimaan asenteitaan viikon aikana myös nuorisotaloilla.

Ehkäisevän päihdetyön viikolla halutaan lisätä päihteisiin liittyvää tietoutta ja edistää päihteettömiä elintapoja.

Tavoitteena on myös tukea päihderiippuvaisten kanssa työtä tekeviä ja järjestöissä toimivia vapaaehtoisia. Viikon aikana heille järjestetään luentoja, jotka käsittelevät esimerkiksi päihdeasioiden puheeksi ottamista ja päihteiden käyttöä raskausaikana.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka