Viikonvaihteen koronasaldo: Kouvolassa 27 uutta virustartuntaa

Kymenlaaksossa on sairaalahoidossa 7 koronaviruspotilasta. Korona tarttuu nyt samassa taloudessa asuvien lisäksi baareissa, ravintoloissa ja metsästysporukassakin on tullut tartunta.

Kymenlaakso on koronaviruksen leviämisvaiheessa. Anu Kiljunen

Johanna Tenovirta

Kouvolassa varmistui lauantaista maanantaihin 27 uutta koronatartuntaa, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL kertoi. Kouvolassa on epidemian alusta varmistunut 1 393 tartuntaa. Iitissä tartuntojen määrä oli maanantaina 61. Iitissä on varmistunut viisi uutta tartuntaa kahden viikon aikana.

Kymsote varmisti lauantaista maanantaihin 55 koronatartuntaa. Lauantaina tartuntoja oli 20, sunnuntaina 22 ja maanantaina 13. Kymenlaaksossa tartuntoja on ollut epidemian alusta 2 974.

Kymenlaaksossa sairaalahoidossa on tällä hetkellä seitsemän koronaviruspotilasta.

Kymenlaaksossa todettiin viime viikolla yhteensä noin 130 uutta koronavirustartuntaa, kun edellisellä viikolla tartuntoja todettiin noin 90.

Koronaepidemia on leviämisvaiheessa ja tartuntoja esiintyy eri puolilla Kymenlaaksoa, Kymsote kertoo tiedotteessaan. Tartunnanlähteinä ovat Kymsoten mukaan samassa taloudessa asuvien ja muun lähipiirin lisäksi baarit ja ravintolat, tartuntoja on saatu myös muun muassa metsästysporukassa.

Venäjän ja Viron erittäin vaikea koronatilanne heijastuu myös Kymenlaaksoon, ja näihin maihin matkustamista pohtivien on syytä erittäin tarkoin harkita matkan tarpeellisuutta.

Ilmaantuvuus nousi taas

THL:n mukaan Kymenlaakson ilmaantuvuusluku oli maanantaina 117. Luku kuvaa taudin ilmaantuvuutta kahden viikon aikana 100 000 asukasta kohti. Kahden edeltäneen viikon luku oli 70.

Kymenlaaksossa varmistui kahden viikon aikana 192 uutta virustartuntaa. Kahden edeltäneen viikon määrä oli 115.

Kymsotessa otettiin koronanäytteitä viime viikon aikana yhteensä 2 484. Näytteitä on otettu epidemian alusta 147 487.

Kymsoten ja THL:n ilmoittamissa tapausmäärissä on eroja. Eroavuuksien pääasiallinen syy on, että THL:n tilastoissa näkyy sellaisia tapauksia, jotka asuvat tai on muutoin hoidettu Kymsoten ulkopuolella, mutta ovat kirjoilla Kymenlaaksossa. Lisäksi THL:n tilastot päivittyvät viiveellä Kymsoteen verraten.

12 koronakuolemaa perjantaista

Koko maassa varmistui maanantaina 2 016 koronatartuntaa. Kokonaismäärä Suomessa on nyt 1 64 492. Sairaalahoidossa oli maanantaina koko maassa 256 koronapotilasta. Heistä 34 oli tehohoidossa.

Perjantain jälkeen Suomessa raportoitiin kaksitoista uutta koronavirukseen liittyvää kuolemaa.

THL kertoi maanantaina 2 016:sta uudesta koronavirustartunnasta perjantain jälkeen. Kahden viime viikon aikana on raportoitu yhteensä 8 978 tartuntaa, mikä on noin 1 508 tartuntaa enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Toisen koronarokoteannoksen kattavuus ylsi maanantaina Suomessa 79,9 prosenttiin rokotettavasta väestöstä eli 12 vuotta täyttäneistä. Ensimmäisen rokoteannoksen oli saanut 86 prosenttia ja kolmannen annoksen puolestaan 2,2 prosenttia 12 vuotta täyttäneistä suomalaisista.

Uutista täydennetty 14.32 THL:n päivän tiedoilla ja luvuilla.

Kommentoi

Mainos: Kouvolan Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Palvelut

Ruokapaikka