Kouvolassa torstaina 10 uutta koronavirustartuntaa – Sairaalapotilaiden määrä on taas kasvanut

Koronavirustilanne on pahentunut koko maassa.

Kahden koronarokotuksen 80 prosentin kattavuus 12 vuotta täyttäneillä saavutettiin Suomessa keskiviikkona. Lehtikuva/Antti Aimo-Koivisto

STT , Joonas Heinonen

Kouvolassa varmistui torstaina kymmenen uutta koronavirustartuntaa, selviää Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n tilastoista. Yhteensä Kouvolassa on varmistunut 1 434 tartuntaa.

Iitissä uusia tartuntoja ei varmistunut. Siellä tartuntojen kokonaismäärä on 62.

Kymsote tiedotti torstaina 23 uudesta tartunnnasta Kymenlaaksossa. Kymsote on tilastoinut alueella yhteensä 3 040 tartuntaa.

Sairaalahoidossa Kymenlaaksossa oli torstaina 11 koronaviruspotilasta. Määrä on noussut keskiviikosta kahdella.

Kymsoten ja THL:n ilmoittamissa tartuntamäärissä on eroja. Pääasiallinen syy on, että THL:n tilastoissa näkyy sellaisia tapauksia, jotka asuvat tai on muutoin hoidettu Kymsoten ulkopuolella, mutta ovat kirjoilla Kymenlaaksossa. Lisäksi THL:n tilastot päivittyvät viiveellä Kymsoteen verraten.

Myös koko maan tilanne heikkenee

Tartuntatilanne on heikentynyt lähes koko maassa, kerrottiin sosiaali- ja terveysministeriön (STM) ja THL:n koronatilannekatsauksessa torstaina.

Uusien koronatartuntojen ilmaantuvuus on kasvanut viimeisen kahden viikon aikana noin 26 prosenttia edeltäneestä kahdesta viikosta.

Edellisen kahden viikon aikana on todettu 167 uutta koronavirustartuntaa sataatuhatta asukasta kohden, kun edeltävällä kahdella viikolla vastaava luku oli 133.

Tartuntojen määrän kasvusta huolimatta pikkujoulujen viettämistä ei teilattu.

STM:n strategiajohtajan Pasi Pohjolan mukaan pikkujouluja voidaan viettää samoilla terveysturvallisuustoimilla kuin muitakin juhlia.

Pikkujoulujen suhteen suositellaan toimittavan samalla tavalla kuin muutenkin, hygieniatoimet muistaen.

– Jos ollaan flunssaisia, sairaita tai oireisia, niin silloin pikkujouluihin ei parane mennä, vaan jäädään kotiin, Pohjola kuvailee.

Keskiviikkona uusia tartuntoja raportoitiin Suomessa 863. Kahden viime viikon aikana on raportoitu yli 2 000 tartuntaa enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Uusia koronakuolemia raportoitiin torstaina neljä. Koronakuolemia on Suomessa kirjattu nyt kaikkiaan 1 216.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka