Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Repoveden Ketunlossi lähti talviteloille – Talvella Ketunlenkin Kapiaveden ylitystä ei suositella jäitä pitkin virtausten takia

Suosittu Ketunlossi toimii Repoveden kansallispuistossa vain sulan maan aikaan.

Repoveden kansallispuiston suosituimpiin kohteisiin kuuluva Ketunlossi pantiin talviteloille perjantaina viikonlopulle luvatun napakan pakkasen takia.

Ketunlossi on käsikäyttöinen vaijerilossi, joka on erityisesti perheen pienimmille jännittävä kulkuväline. Lossilla ylitetään Määkijänsalmi ja se on yksi Ketunlenkin kohokohdista.

3,5 kilometrin mittainen Ketunlenkki ei ole kuljettavissa rengasreittinä ennen ensi kevättä.

Lenkin varrelta löytyy muun muassa poltettua metsää, kivikautisia asumuksia, louhikkoinen Terrivuori, Katajavuoren näköalatasanne, Lapinsalmen silta, Kapiaveden ylittävä Ketunlossi sekä kolme tulipaikkaa.

Kapiaveden ylittämistä talvella jäiden aikaan ei suositella. Veden alla on runsaasti pohjavirtauksia, ja jäät saattavat olla yllättävistä paikoista heikkoja.

Sallitko sijaintitiedon käytön?

Mediatalo Keskisuomalainen voi tarjota sijaintiisi perustuen kohdennettua mainontaa. Sijaintitiedot voidaan yhdistää palveluiden käytöstä kerättyihin tietoihin.