Kouvolassa on todettu 19 uutta koronavirustartuntaa loppuviikon aikana – Sairaalahoidossa on Kymenlaaksossa yksitoista

Koronarajoitukset ovat palaamassa Etelä-Karjalan yleisötilaisuuksiin ja esimerkiksi ryhmäliikuntaan. Etelä-Suomen aluehallintovirasto antaa päätöksiä tällä ja ensi viikolla. Arkistokuva. Kai Skyttä

Krista Lihvonen-Hietakallio

Kouvolassa on todettu 19 uutta koronavirustartuntaa torstain jälkeen. Iitissä on todettu yksi uusi tartunta. Epidemian alusta saakka Kouvolassa on nyt todettu 1 453 tartuntaa ja Iitissä 63. Tiedot käyvät ilmi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n sivuilta.

Kymenlaakson sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä Kymsote kertoo, että Kymenlaaksossa on todettu viikonlopun aikana yhteensä 31 koronavirustartuntaa.

Kymenlaaksossa on sairaalahoidossa 11 koronaviruspotilasta.

Kouvolassa koronaviruksen ilmaantuvuus sataatuhatta asukasta kohden on kahden viikon ajalta 162,3. Sitä edeltävän kahden viikon ajalta luku oli 89,7.

Koronaviruksen aiheuttaman taudin vuoksi sairaalahoidossa on 293 ihmistä, joista 36 on tehohoidossa, kertoo THL. Määrä on kasvanut sairaalahoidossa 33:lla ja tehohoidossa 5:llä perjantaista, jolloin koronasairaanhoidon määristä viimeksi raportoitiin.

Suomessa on raportoitu 14 uutta koronavirukseen liittyvää kuolemantapausta. Koronakuolemia on kirjattu nyt kaikkiaan 1 230.

THL raportoi tänään vajaasta 3 200 uudesta koronavirustartunnasta. Tartuntamäärä on normaalia suurempi, sillä perjantaina THL ei raportoinut päivittäisiä koronatartuntamääriä teknisen vian vuoksi, eikä lukuja julkaista viikonlopun aikana.

Kahden viime viikon aikana on raportoitu yhteensä runsaat 10 600 tartuntaa, mikä on lähes 3 000 tartuntaa enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Koronan ilmaantuvuus koko maassa on nyt 191 tapausta sataatuhatta asukasta kohden kahden viime viikon aikana. Edeltävällä kahdella viikolla vastaava luku oli 138.

Suurimmat ilmaantuvuusluvut ovat Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirien alueilla. Keski-Pohjanmaan ilmaantuvuusluku on lähes 311 ja Pohjois-Pohjanmaan 296.

Ilmaantuvuusluvut ovat pyöristettyjä.

Kommentoi

Mainos: Kouvolan Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Palvelut

Ruokapaikka