Kymenlaaksoon uusia tapahtumarajoituksia koronan takia, sairaalahoidossa jo 12 koronaviruspotilasta – Kouvolassa 12 uutta koronavirustartuntaa keskiviikkona

Alueellinen koronakoordinaatioryhmä palautti Kymenlaaksoon vahvan maskisuosituksen. Lisäksi aluehallintovirastolle on esitetty yleisötapahtumia koskevia kokoontumisrajoituksia.

Kymsote kertoo, että Kymenlaakson tautitilanne on vakava ja sairaalahoito on kuormittunut. Kimmo Seppälä

Krista Lihvonen-Hietakallio

Kymenlaaksossa oli keskiviikkoaamuna 12 koronaviruspotilasta sairaalahoidossa.

Kymenlaakson sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä Kymsote kertoo, että Kymenlaakson tautitilanne on vakava ja sairaalahoito on kuormittunut.

Kymenlaakson koronaviruspotilaista kolme on tehohoidossa, neljä erikoissairaanhoidon piirissä ja viisi perusterveydenhuollon potilaita. Perusterveydenhuollon piirissä olevat koronapotilaat ovat Pohjois-Kymen sairaalassa, muut Kotkan keskussairaalassa.

Alueellinen koronakoordinaatioryhmä palautti Kymenlaaksoon vahvan maskisuosituksen. Lisäksi aluehallintovirastolle on esitetty yleisötapahtumia koskevia kokoontumisrajoituksia.

Kymenlaaksossa on todettu kahden viikon aikana 241 uutta koronatartuntaa. Näistä 142 tartuntaa on Kouvolassa.

Tartuntoja ilmenee tällä hetkellä koko maakunnassa, erityisesti Kouvolassa, Kotkassa ja Pyhtäällä.

Kouvolassa todettiin keskiviikkona 12 uutta tartuntaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n mukaan. Kymsote kertoi keskiviikkona yhteensä 11 uudesta koronavirustartunnasta Kymenlaaksossa.

Kymsoten ja THL:n ilmoittamissa tapausmäärissä on eroja. THL:n tilastoissa on tapauksia, jotka asuvat tai hoidetaan Kymsoten ulkopuolella, mutta ovat kirjoilla Kymenlaaksossa. THL:n tilastot päivittyvät viiveellä Kymsoteen verraten.

Tartuntoja tulee tällä hetkellä samassa taloudessa asuvilta, lähipiiristä, ulkomaanmatkoilta, yksityistilaisuuksista, harrastuksista ja työpaikoilta.

Yli 50 henkilön tapahtumiin vain paikkalipulla

Kokoontumisrajoitus tarkoittaisi sitä, että Kymenlaaksossa ei voisi järjestää yli 50 hengen yleisötilaisuuksia, joissa on käytössä seisomakatsomo tai yleisöllä ei ole omaa paikkalipullista istumapaikkaa.

Kymsoten tiedotteen mukaan tällaisia korkean riskin yleisötapahtumia ovat suuret konsertit ja urheilutapahtumat, joissa ei ole paikkalippua. Lisäksi rajoitukset koskisivat myös yhteislaulutilaisuuksia.

Tilaisuuksia voisi järjestää koronapassia käyttämällä.

Avin päätöstä odotetaan ensi viikon aikana.

Koronakoordinaatioryhmä antoi myös muita suosituksia. Joulun ajan tilaisuuksia kuten koulujen ja päiväkotien juhlia sekä myyjäisiä suositellaan järjestämään mahdollisuuksien mukaan ulkotiloissa.

Yli 20 hengen yksityistilaisuuksia ei suositella järjestettäväksi.

Johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa kertoo Kymsoten tiedotteessa, että maskin käyttöä on syytä jatkaa työpaikoilla. Samoin etätyötä suositellaan.

Kymenlaaksolaisia kehotetaan pysymään sairaana kotona, seuraamaan oireita ja hakeutumaan herkästi koronavirustestiin.

– Koronatilanne on huolestuttava. Virusta on liikkeellä aivan liikaa. Jokaisen kymenlaaksolaisen tulee kiinnittää huomiota omaan toimintaansa: käyttää maskia, ja harkita, mitkä sosiaaliset kontaktit ovat välttämättömiä. Pysyä sairaana kotona ja mennä tarvittaessa testiin, Mäntymaa listaa.

Kaikkien yli 60-vuotiaiden on Kymsoten mukaan syytä hakea kolmas rokotus, kun toisesta rokotuksesta on kulunut kuusi kuukautta. Kymsote kehottaa kaikkia yli 12-vuotiaita hakemaan koronarokotuksen ja huolehtimaan myös tehosteannosten hakemisesta.

Katso mahdolliset altistumispaikat täältä

Kymsote ylläpitää listaa paikoista, joissa koronavirukselle on voinut altistua. Keskiviikkona listalla olivat seuraavat kouvolalaiset paikat:

Lauantaina 13.11. klo 9-16.30 Speden Saluuna.

Perjantaina 12.11. klo 9-15.30 Speden Saluuna.

Torstaina 11.11. klo 9-14.30 Speden Saluuna.

Tiistaina 9.11.– torstaina 11.11. Ravintola Vanha-Viiala.

Maanantaina 8.11. kello 18–21 PtvGym, Tommolankatu 12.

Maanantaina 8.11. kello 10-18 Yolene Happy Bar.

Sunnuntaina 7.11. kello 18-18.45 Tornionmäen Hesburger.

Lauantaina 6.11. kello 17-19 Venom-elokuvan näytös, Kino 123.

Lauantaina 6.11. kello 10-18 Yolene Happy Bar.

Lauantaina 6.11. kello 18-21 KooKoo-HIFK-peli, Seisomakatsomo, Lumon Areena.

Lauantaina 6.11. kello 17-19.30 KooKoo-HIFK-peli, Lumon Areena.

Perjantaina 5.11. kello 17.30-19 Kouvolan keilahalli.

Uutista päivitetty kello 15:41 koronapotilaiden osalta.

Kommentoi

Mainos: Kouvolan Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Palvelut

Ruokapaikka