Kouvolassa on kuusi valtakunnallisesti arvokasta maisemaa – Ympäristöministeriö päivitti 26 vuotta vanhan luettelon

Kohteina ovat olleet maatalouteen perustuvat viljelymaisemat sekä niihin liittyvät luonnonpiirteet ja rakennusperintö.

Jaalan kirkonseudun kulttuurimaisema on valtakunnallisesti arvokas. Arkistokuva on Jaalantieltä viime keväältä. Lumikki Haaja

Tiina Knaappila

Valtakunnallisesti arvokkaat maisemat on päivitetty keskiviikkona. Kouvolassa on nyt kuusi valtakunnallisesti arvokasta maisema-aluetta, ja koko Kymenlaaksossa niitä on yhdeksän.

Ympäristöministeriö kertoo tiedotteessa, että koko Suomessa valtakunnallisesti arvokkaita maisemia on 186. Se on 30 enemmän kuin edellisessä luettelossa, joka on vuodelta 1995. Päivitetyssä luettelossa on 50 kokonaan uutta aluetta ja 20 aluetta on poistettu luettelosta.

Valtakunnallisesti arvokkaat maisema-alueet ovat ministeriön tiedotteen mukaan edustavia esimerkkejä suomalaisesta kulttuuri- ja luonnonperinnöstä.

Inventoinnit on tehty maakunnittain pääosin ely-keskuksissa. Niiden ensisijaisina kohteina ovat olleet maatalouteen perustuvat viljelymaisemat sekä niihin liittyvät luonnonpiirteet ja rakennusperintö.

Elimäellä viljelymaisemaa ja Jaalassa kirkonseutua

Kouvolan valtakunnallisesti arvokkaat maisema-alueet ovat Elimäen viljelymaisema ja Jaalan kirkonseudun kulttuurimaisema. Kouvolan ja Iitin yhteisiä ovat Hiidenvuoren maisemat ja Kimolan kulttuurimaisema.

Lisäksi Kouvolassa on Kymijokilaakson kulttuurimaisemaa sekä Sippolan- ja Summanjokilaaksojen kulttuurimaisemaa. Muut Kymenlaakson kohteet ovat Itäisen Suomenlahden saaristomaisemat Pyhtäällä, Kotkassa ja Haminassa, Klamilan kulttuurimaisema Virolahdella ja Vaalimaanjokilaakson kulttuurimaisema Miehikkälässä ja Virolahdella.

Kommentoi

Mainos: Kouvolan Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka