Miksi Iitti halusi eroon Kymenlaaksosta? – Kouvolan Sanomien laaja reportaasi kertoo irtioton taustat sunnuntaina

Iittiläinen kunnallisneuvos Esa Lehtinen kertoo sunnuntain Kouvolan Sanomissa oman näkemyksensä Kouvolan "itseriittoisuudesta ja ylimielisyydestä" Iittiä kohtaan.

Iitti on ollut tämän vuoden alusta alkaen osa Päijät-Hämettä. Arkistokuva. Moises Garibay

Janne Rönkkö

Iitti pakkoliitettiin Kymen läänin ja samalla Kymenlaaksoon vuoden 1949 alussa. 72 vuoden ajan Iitin toinen jalka oli idässä ja toinen lännessä.

Tämän vuoden alussa Iitin länsisuuntautuminen saavutti lopullisen tavoitteensa, kuun kunta siirtyi Kymenlaaksosta osaksi Päijät-Hämettä.

Kouvolan Sanomat kertoo sunnuntaina ilmestyvässä laajassa jutussa, mitkä asiat johtivat Iitin eroon Kymenlaaksosta. Oman arvionsa antavat muiden muassa Kouvolan entiset kaupunginjohtajat Aimo Ahti ja Lauri Lamminmäki.

Haastateltavina ovat myös iittiläiset kunnallisneuvokset Esa Lehtinen (sd.) ja Olli Pasila (kesk.). Lehtinen kertoo jutussa muun muassa, mitä hän tekee joka kerta, kun naapuri-Kouvolan väkiluku laskee tuhannella asukkaalla.

Pasila kirjoitti jo vuonna 2010 Kouvolan Sanomiin yleisönosastokirjeen, jossa hän totesi: "Me iittiläiset olemme kummallakin suunnalla mukana jotenkin puolinaisella painoarvolla, kuin huutolaiset tai ottopojat."

Juttu ilmestyy Kouvolan Sanomissa sunnuntain paperilehdessä. Verkkolehdessä juttu on luettavissa heti sunnuntaiaamuna.

Iittiläinen Esa Lehtinen ottaa aina viskipaukun, kun Kouvolan väkiluku laskee tuhannella – Lue tästä, mikä ajoi Iitin pois Kouvolan helmasta osaksi Päijät-Hämettä

Kommentoi

Mainos: Kouvolan Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka