Kouvola auraa tänä talvena tarvittaessa 70 koneen voimin

Jalkakäytävien kunnossapito on palaamassa osittain kaupungin hoidettavaksi.

Katujen talvikunnossapitokausi lähestyy. Kouvolan kaupungilla on 70 aurausyksikköä, jotka kaikki kutsutaan tarvittaessa töihin runsaslumisina päivinä, kaupunki sanoo tiedotteessaan.

Kouvolan kaupungilla on hoitovastuullaan noin 700 kilometriä katuja, 300 kilometriä jalankulku- ja pyöräilyväyliä ja 17 hehtaaria parkkialueita asemakaava-alueella.

Kaupungin mukaan tärkeimpiä hoidettavia kohteita ovat risteysalueet, suojatiet, sillat, alikulut, mäet, jalankulku- ja pyöräilyväylät, joissa liukkaus todennäköisesti saattaa aiheuttaa vaaratilanteen.

Tontinomistajilla edelleen tekemistä

Kouvola siirsi reilu vuosi sitten jalkakäytävien talvikunnossapitovastuuta tontinomistajille. Noin 22 kilometriä jalkakäytäviä siirtyi tontinomistajien hoidettavaksi ja noin 9 kilometriä jäi kaupungille.

Kouvolan Sanomat kertoi viime viikolla, että omakoti-, pari- ja rivitaloalueiden jalkakäytävien talvikunnossapito olisi palaamassa pääosin kaupungin hoidettavaksi vain yhden talven jälkeen.

Jalkakäytävien kunnossapidon taso Kouvolassa oli viime talvena kaupungin mukaan vaihteleva. Jalkakäytäviä oli hiekoittamatta, osa oli auraamatta ja lumikasoja oli jätetty kadun varteen.

Tekninen lautakunta päättää asiasta, kun se on ensin kuullut kaupunkilaisia asiassa. Kerrostaloalueilla kunnossapitovastuu pysyisi viimevuotisen päätöksen mukaisesti kiinteistönomistajilla.

Talvikunnossapitoa liikennealueilla päiväsaikaan

Kaupunki kertoo tiedotteessa, että se on asettanut tavoitteekseen hoitaa liikennealueiden talvikunnossapidon kello 7–16. Taajamien keskustoissa talvikunnossapitoa voidaan tehdä myös aamuyöllä.

Aurausjärjestyksessä jalankulku- ja pyöräilyväylät, jalkakäytävät ja pääkadut ovat listalla kärjessä. Tämän jälkeen aurataan muut alueet.

Kouvola asettaa talviajaksi pysäköintikiellon noin 30 kaduille. Tämä tehdään, jotta katujen talvihoito helpottuu.

Osaa puistokäytävistä ja portaista ei hoideta talvella. Myöskään lasten leikkipaikoilla ei ole talvikunnossapitoa.

Liukkautta torjutaan käyttämällä työkoneissa karhentavia reikä- tai hammasteriä sekä hiekoitussepelillä, jonka raekoko on 3–6 millimetriä.

Kaupungin katupäivystyksen numero kiireellisiä toimenpiteitä varten on 020 615 4690. Muut palautteet toivotaan jätettäväksi kaupungin sähköiseen palautepalveluun, josta ne saadaan parhaiten talvikunnospidosta vastaavien tietoon.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka