Kouvolalaismiehelle syyte kahdesta murhasta ja kolmesta murhan yrityksestä Pernon pääsiäisen tapahtumista

Syyttäjä on nostanut syytteet 3.4.2021 tapahtuneesta niin sanotusta Pernon ampumisesta, syyttäjänlaitos tiedotti tiistaina.

Yhtä henkilöä vastaan on nostettu syytteet kahdesta murhasta, kolmesta murhan yrityksestä, ampuma-aserikoksesta, huumausainerikoksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja rattijuopumuksesta.

Syytetty on kouvolalainen mies, joka oli tekohetkellä 27-vuotias. Teot tapahtuivat Turun Pernossa pitkäperjantain ja pääsiäislauantain välisenä yönä.

Tapahtumien aikana kaksi ihmistä sai surmansa ja kolmas uhri sai vakavia vammoja. Lisäksi asunnosta löytyi kaksi ihmistä piileskelemästä.

Teoista epäilty kouvolalaismies oli poliisin mukaan kaveri henkirikoksen kohteeksi joutuneen 27-vuotiaan miehen kanssa. Taustalla oli heidän välilleen edellisenä päivänä syntynyt ja riidaksi muuttunut erimielisyys.

Poliisin mukaan motiiveissa kyse on teoista epäillyn miehen yksityiselämään liittyvistä arkaluonteisista asioista ja osa erimielisyyksistä liittyi pieneen rahasummaan.

Toinen surmansa saanut oli tapahtumapaikalle kerrostalon pihalle saapunut sivullinen 25-vuotias nainen. Lisäksi epäilty vahingoitti puukolla naisen seurassa ollutta 29-vuotiasta miestä. He asuivat samassa kerrostalossa surmansa saaneen miehen kanssa.

Epäilty oli poliisin mukaan tekohetkellä huumeiden vaikutuksen alaisena. Häntä epäillään huumausaineiden käytön vuoksi myös ainakin rattijuopumuksesta.

Tapahtumat saivat poliisin mukaan alkunsa, kun teoista epäilty mies matkusti Turkuun tapaamaan surmansa saanutta miestä.

Epäilty ampui uhriaan ensimmäisen kerran kerrostalon pihalla. Mies sai osuman luodista mutta pääsi pakenemaan pihalta takaisin asuntoonsa. Tällä välin sivulliset nainen ja mies kohtasivat epäillyn miehen pihalla.

Hetken kuluttua epäilty siirtyi uhrinsa perässä sisälle asuntoon ja ampui tätä uudelleen. Kun epäilty oli ampunut asunnossa olleen miehen, hän poistui asunnosta. Poliisi otti epäillyn kiinni kerrostalon ulkopuolella.

27-vuotias mies kuoli tapahtumapaikalla saamiinsa vammoihin.

Poliisin mukaan surmansa saaneen miehen asunnossa tapahtumien aikana piileskelleet 23-vuotias mies ja 49-vuotias nainen eivät vahingoittuneet. Esitutkinnan perusteella voidaan poliisin mukaan kuitenkin katsoa, että he ovat voineet joutua tilanteessa henkirikoksen kohteeksi.

Poliisin mukaan surmansa saaneen miehen asunnossa asui hänen lisäkseen toinen ihminen, joka on asianomistajana murhan yrityksessä.

Teoille ei löytynyt esitutkinnassa selkeää motiivia. Tutkinnanjohtaja Kristiina Kontion mukaan epäilty ei myöskään ole kuulusteluissa osannut selittää tekoaan.

– Motiivin taustalla vaikuttaneita taustatekijöitä ovat saattaneet olla epäillyn tausta koulukiusattuna, huumeiden käyttö sekä epäillyn ja 27-vuotiaan miesuhrin välille syntynyt riita ja uhka ystävyyden katkeamisesta, Kontio sanoi STT:lle lokakuussa.

Epäilty on ollut vangittuna huhtikuun alusta alkaen. Epäilty määrättiin jo esitutkinnan aikana mielentilatutkimukseen.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus tiedottaa aikanaan pääkäsittelyn ajankohdasta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka