Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Taisteluharjoitus tuo armeijan kaluston yleisille teille – Liikennettä luvassa etenkin Pahkajärven ja Selänpään välillä

Keihäs 21 -taisteluharjoitus järjestetään 26.11.–3.12. Isoimmat moottorimarssit harjoitukseen ja sieltä pois tehdään ensi viikon maanantaina ja perjantaina.

Maavoimien alueellinen Keihäs 21 -taisteluharjoitus järjestetään tällä ja ensi viikolla Kaakkois-Suomen alueella, myös Kouvolassa.

Harjoitusaika on 26.11.–3.12. Alue on Kouvola–Luumäki–Savitaipale–Mäntyharju–Lappeenranta. Toiminnan painopiste on Pahkajärven ja Selänpään välisellä alueella, mutta myös muualla Kouvolassa, esimerkiksi Keltin sillalla.

Suurin osa harjoitukseen tulevien marsseista tapahtuu maanantaina 29.11. ja harjoituksesta takaisin perjantaina 3.12. Noina päivinä harjoitukseen liittyvää kalustoa liikkuu siis runsaasti eri puolilla Kouvolaa.

Harjoituksen teema on joukkojen taistelu osana armeijakuntaa. Siihen osallistuu joukkoja Karjalan prikaatista, Maasotakoulusta, Porin prikaatista, Panssariprikaatista, Utin jääkärirykmentistä, Puolustusvoimien johtamisjärjestelmäkeskuksesta, Karjalan lennostosta, Pohjois-Karjalan ja Kaakkois-Suomen rajavartiostosta.

Palkatun henkilökunnan lisäksi siihen osallistuu varusmiehiä ja reserviläisiä. Osallistujia on yhteensä noin 3 000.

Puolustusvoimat kertoo, että harjoituksessa huomioidaan voimassa olevat koronarajoitukset ja toimenpiteet koronaviruksen leviämisen estämiseksi.