Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kymenlaaksossa rajoitetaan seisomakatsomoiden väkimäärää ja yhteislaulutilaisuuksia – Aluehallintoviraston päätös tulee voimaan 3. joulukuuta

Rajoitusten vaihtoehtona voidaan ottaa käyttöön koronapassi.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on päättänyt rajoittaa niin sanottuja korkeariskisiä yleisötilaisuuksia Kymenlaaksossa. Tällaisia ovat yhteislaulutilaisuudet sekä sellaiset tilaisuudet, joissa on yleisöä seisomakatsomoissa.

Aluehallintoviraston päätös koskee koko Kymenlaakson sairaanhoitopiirin aluetta. Päätös on voimassa joulukuun 3. päivästä vuodenvaihteen yli eli ensi vuoden tammikuun 2. päivään.

Seisomakatsomoihin enintään 20 henkeä

Kymenlaaksossa sisätiloissa järjestettävien tilaisuuksien seisomakatsomojen henkilömäärää rajoitetaan niin, että paikalla voi olla enintään 20 sellaista henkilöä, joilla ei ole istumapaikkaa. Istumapaikallisten katsomojen osallistujamäärää ei rajoiteta.

Päätös ei kohdistu esimerkiksi messutoimintaan. Päätös kohdistuu vain tilaisuuden yleisöön, ei henkilökuntaan, esiintyjiin tai esimerkiksi urheiluotteluiden pelaajiin.

Yhteislaulutilaisuuksiin osallistujamäärärajoitus

Tämän lisäksi Kymenlaaksossa rajoitetaan sisätiloissa järjestettäviä yhteislaulutilaisuuksia. Yhteislaulutilaisuudet ovat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen arvion mukaan koronaviruksen leviämisen kannalta korkeariskisiä tapahtumia.

Jos yhteislaulutilaisuuteen osallistuu yli 20 henkilöä, tilaan saa ottaa enintään puolet tilaan hyväksyttävästä enimmäisosallistujamäärästä. Päätös koskee myös yhteislaulutilaisuuksia, joissa on istumapaikat.

– Alueen epidemiatilanne ei ole toistaiseksi yhtä vaikea kuin Päijät-Hämeessä, joten tässä vaiheessa Kymenlaakson rajoitukset kohdistetaan niihin tilaisuuksiin, joissa tartuntariskin on arvioitu olevan suurin. Seuraamme kuitenkin tilanteen kehittymistä tarkasti, ylitarkastaja Oona Mölsä sanoo aluehallintoviraston tiedotteessa.

Rajoitukset voi välttää koronapassilla

Rajoituksia ei tarvitse noudattaa, jos tilaisuuden järjestäjä ottaa käyttöön koronapassin.

Jos koronapassi otetaan yleisötilaisuuksissa käyttöön kokoontumisrajoitusten vaihtoehtona, sitä tulee edellyttää koko tilaisuuden osalta.

Koronapassi pitää tarkastaa tilaisuuteen saapumisen yhteydessä yli 16-vuotiailta henkilöiltä. Koronapassia ei tarkasteta henkilökunnalta, esiintyjiltä tai ottelussa pelaavilta urheilijoilta.

Sallitko sijaintitiedon käytön?

Mediatalo Keskisuomalainen voi tarjota sijaintiisi perustuen kohdennettua mainontaa. Sijaintitiedot voidaan yhdistää palveluiden käytöstä kerättyihin tietoihin.