11 uutta koronavirustartuntaa tiistaina Kouvolassa – Sairaalahoidossa yhdeksän koronaviruspotilasta

Kymenlaakson sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä Kymsote on todennut 15 uutta tartuntaa tiistaina Kymenlaaksossa.

Vahva maskisuositus on voimassa kaikkialla Kymenlaaksossa. Se koskee torstaista alkaen myös kaikkia koululaisia 4. luokasta ylöspäin. Katja Juurikko

Krista Lihvonen-Hietakallio

Kouvolassa on todettu tiistaina 11 uutta koronavirustartuntaa. Tieto käy ilmi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n tilastosta. Tartuntojen kokonaismäärä Kouvolassa on nyt 1 820.

Iitissä uusia tartuntoja on todettu 2. Kaikkiaan tartuntoja on todettu Iitissä 75.

Kymenlaakson sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä Kymsote on todennut 15 uutta tartuntaa tiistaina Kymenlaaksossa. Sairaalahoidossa on yhdeksän koronaviruspotilasta.

Kymsoten alueelta on tutkittu 29. marraskuuta ja 7. joulukuuta välisenä aikana 3 775 näytettä.

Kymsoten ja THL:n tapausmäärissä on eroja. THL:n tilastossa on tapauksia, jotka asuvat tai on hoidettu Kymsoten ulkopuolella, mutta ovat kirjoilla Kymenlaaksossa. Lisäksi THL:n tilastot päivittyvät viiveellä.

Suomessa on raportoitu tänään 1 542 uutta koronavirustartuntaa, kertoo THL. Viikko sitten samana päivänä raportoitiin 916 uutta koronatartuntaa.

Kahden viime viikon aikana on raportoitu noin 17 100 koronatartuntaa, mikä on noin 3 800 tartuntaa enemmän kuin tätä edeltävien kahden viikon aikana.

Yhteensä Suomessa on todettu pandemian aikana 196 180 koronavirustartuntaa.

Kolmatta rokotetta jaettu vähiten Kymenlaaksossa

THL:n mukaan Kouvolassa kaksi rokoteannosta koronavirusta vastaan saaneita on nyt 74,8 prosenttia väestöstä. Koko Kymenlaaksossa luku on 74,4 prosenttia.

Yli 12-vuotiaista toisen annoksen on saanut Kouvolassa on 83 prosenttia ja Kymenlaaksossa 82,5 prosenttia väestöstä.

Kolmannen rokoteannoksen saanut Kymenlaaksossa THL:n mukaan 3,4 prosenttia väestöstä. Se on selkeästi vähiten koko Suomessa.

Seuraavaksi vähiten kolmatta rokoteannosta on jaettu Helsingin ja Uudenmaan sairaahoitopiirin alueella. Siellä kolmannen annoksen saaneita on yli viisi prosenttia väestöstä.

Eniten kolmatta annosta on jaettu Ahvenanmaalla, Itä-Savossa ja Keski-Pohjanmaalla. Niissä jo yli kymmenen prosenttia on saanut kolmannen rokotteen.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka