Kymenlaakson koronakoordinaatioryhmä toivoo avin kieltävän yli 50 hengen yleisötilaisuudet tammikuulle saakka – Merkittävä osa tartunnoista nyt Kouvolassa

Tällä hetkellä Kymenlaaksossa tartunnanjäljitys onnistuu noin 80-prosenttisesti.

Toiminnanharjoittaja voisi välttää nyt esitetyt rajoitukset käyttämällä koronapassia. Arkisto/Katja Juurikko

Krista Lihvonen-Hietakallio

Kymenlaakson koronakoordinaatioryhmä antoi keskiviikkona Etelä-Suomen aluehallintovirastolle aville suosituksen, että sisätiloissa järjestettävät yli 50 hengen yleisötilaisuudet kielletään Kymenlaaksossa 9. tammikuuta saakka.

Toiminnanharjoittaja voisi välttää nyt esitetyt rajoitukset käyttämällä koronapassia. Avin päätöstä odotetaan viimeistään ensi viikon alussa.

Kymenlaakson sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän Kymsoten tiedotteen mukaan koronatilanne Kymenlaaksossa on edelleen vaikea ja päivittäiset tartuntamäärät ovat korkeita. Merkittävä osa tartunnoista on viime viikot ilmennyt Kouvolassa.

Samassa taloudessa asuvien jälkeen seuraavaksi eniten tartuntoja on saatu yleisötilaisuuksista ja peruskoulusta.

Tartuntoja esiintyy tällä hetkellä kaikissa ikäryhmissä. Tartuntoja on runsaasti alle 20-vuotiailla ja 40–50-vuotiailla. Merkittävästi kasvussa ovat olleet 70–80-vuotiaiden tartunnat.

Kymsoten mukaan tartunnanjäljitys onnistuu edelleen noin 80-prosenttisesti, vaikka tartuntamäärät ovat olleet jatkuvassa nousussa.

Johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa muistuttaa tiedotteessa kolmannen rokotusannoksen hakemisesta.

– Vaikka rokotus ei suojaa täydellisesti tartunnalta, niin suoja vakavaa tautimuotoa vastaan on hyvä. Kymenlaaksossa vakavat, tehohoitoon johtaneet tapaukset ovat olleet rokottamattomilla.

Rokotusten lisäksi on Mäntymaan mukaan yhä käytettävä maskeja, vältettävä ruuhkaisia tilaisuuksia ja tilanteita sekä vähäisissäkin oireissa pysyttävä kotona sekä hakeuduttava koronatestiin tarvittaessa.

Kymenlaaksossa on edelleen voimassa laaja maskisuositus ja Kymenlaaksoa koskee myös valtakunnallinen etätyösuositus.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka