Kymenlaakson vuoden 2022 kylän etsintä on alkanut, haussa myös kylätoiminnan tiennäyttäjä ja maaseututoimija

Valinnoilla halutaan nostaa esiin kylien monipuolista toimintaa ja lisätä kylätoiminnan näkyvyyttä.

Kymenlaaksossa etsitään jälleen vuoden kylää. Haun on käynnistänyt Kymenlaakson Kylät ry, joka haluaa ehdotuksia myös kylätoiminnan tiennäyttäjäksi ja maaseututoimijaksi vuodelle 2022.

Valinnoilla halutaan nostaa esiin kylien monipuolista toimintaa ja lisätä kylätoiminnan näkyvyyttä.

Vuoden kylän valintakriteereissä painotetaan kylän kehittämisen suunnitelmallisuutta, pitkäjänteisyyttä ja uutta luovaa toimintaa sekä tulevaisuuteen suuntautumista.

Huomioon otetaan muun muassa, miten kunnan ja kylän välinen suhde on järjestetty, lähipalvelujen tuotteistaminen ja uudelleen järjestäminen, avoin tiedottaminen, yhteistyön sujuminen sekä elinkeinojen edistäminen.

Kylätoiminnan tiennäyttäjä on puolestaan ollut pitkäjänteisellä panoksellaan kehittämässä valtakunnallista tai paikallista kylätoimintaa.

Maaseututoimija on henkilö, joka on saavuttanut tuloksia erityisesti Leader-toiminnassa, kylätoiminnassa tai muussa paikallisessa kehittämistyössä. Valinta ei ole sidottu henkilön taustaorganisaatioon.

Ehdotukset sähköpostilla

Ehdotuksen Kymenlaakson vuoden 2022 kyläksi tai kaupunginosaksi, kylätoiminnan tiennäyttäjäksi ja maaseututoimijaksi perusteluineen voi postittaa 31. tammikuuta 2022 mennessä osoitteeseen toimisto@kymenlaaksonkylat.fi.

Ehdotukset käsittelee valintatoimikunta, joka koostuu Kymenlaakson Kylät ry:n, Leader Pohjois-Kymen Kasvu ry:n ja Leader Sepra ry:n edustajista.

Kymenlaakson liiton maakuntahallitus vahvistaa valinnat keväällä ja myöntää Kymenlaakson vuoden kylälle 1 000 euron palkintorahan.

Mainos: Kouvolan Sanomat

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka