Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kymsote valmistautuu riskiryhmiin kuuluvien lasten koronarokotuksiin – "Järjestelyissä on huomioitava muun muassa turvallinen rokotustilanne"

Alustavan arvion mukaan etunenässä rokotettavia lapsia on Kymenlaaksossa 800–1000.

Kymsote valmistautuu 5–11-vuotiaiden riskiryhmiin kuuluvien lasten koronarokotuksiin. Alustavan arvion mukaan sellaisia lapsia on Kymenlaakson alueella 800–1 000.

– Noudatamme Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen juuri julkaisemia suosituksia ja kriteereitä riskiryhmiin kuuluvien lasten rokottamisesta, kertoo Kymsoten hallintoylilääkäri Kari Kristeri.

Kymsotessa tehdään rokotusten antamiseen liittyviä käytännön järjestelyjä.

– Rokotusjärjestelyt ovat täydessä vauhdissa. Rokotusten ajankohdasta ja ajanvarauksesta tiedotamme heti, kun järjestelyt on tehty.

Kristeri kertoo, että rokotusjärjestelyissä on huomioitava muun muassa lapsille soveltuvien rokotevalmisteiden saatavuus ja turvallinen rokotustilanne.

– Meidän on otettava huomioon myös lapsiin liittyvät erityispiirteet niin rokotustilanteessa kuin ajanvarauksessakin sekä rokotushenkilöstön järjestelyt.