Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sairaanhoitaja Inka Häkkinen on Xamkin vuoden alumni, tunnustus myönnettiin nyt neljättä kertaa

Kymenlaakson keskussairaalassa työskentelevä Inka Häkkinen ohjaa työssään Xamkin nykyisiä sairaanhoitaja- ja ensihoitajaopiskelijoita.

Kymenlaakson keskussairaalan sairaanhoitaja Inka Häkkinen on valittu Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun (Xamk) vuoden alumniksi 2021.

Häkkinen on valmistunut Xamkin Kotkan kampukselta vuonna 2018 ensihoitajaksi. Tällä hetkellä hän työskentelee keskussairaalan päivystyksessä.

Häkkinen ohjaa työssään Xamkin nykyisiä sairaanhoitaja- ja ensihoitajaopiskelijoita.

Vuoden alumnin palkitsemisperusteissa todetaan Häkkisen olevan vastuullinen ja kantaaottava opiskelijoiden ohjaaja.

Häntä luonnehditaan myös esimerkilliseksi koulutuksen puolestapuhujaksi, joka on itsekin sisäistänyt hyvin elinikäisen oppimisen merkityksen.

Häkkisellä on useampi sosiaali- ja terveysalan tutkintonimike.

Hän opiskeli ensin geronomiksi. Vuonna 2013 hän suoritti Xamkissa terveyden edistämisen koulutusohjelmassa ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon, minkä jälkeen hän opiskeli vielä ensihoitajaksi.

Häkkinen on saanut työstään myös kansainvälisen kunniamaininnan. Viime kuussa hän sai Ruotsin kuningatar Silvian luovuttaman Queen Silvia Nursing Awards -stipendin ideoimastaan FinnHELP-keskustelupalvelusta.

Palvelu tarjoaa keskusteluapua sosiaalialan ja terveydenhuollon ammattilaisille ja tukea jaksamiseen pandemian keskellä.

Neljättä kertaa myönnetty vuoden alumni -palkinnon saaja julkistettiin maanantaina Xamkin virtuaalisissa valmistumisjuhlissa.

Palkinto on luonteeltaan tunnustusmaininta. Xamk huomioi alumnitoiminnassaan myös Kymenlaakson ja Mikkelin ammattikorkeakouluista valmistuneet.