Kommentti | Vierailu koronapotilaiden luona jännitti – Kerromme lauantaina, millainen on Kouvolan koronaosasto Pohjois-Kymen sairaalassa

Potilashuoneessa toimittaja koki sen, mistä hoitajatkin puhuvat.

Vierailin viime viikolla Pohjois-Kymen sairaalan koronaosastolla. En potilaana tai omaisena vaan toimittajana. Tutustuimme valokuvaaja Katja Juurikon kanssa siihen, millaista arki Poksin koronaosastolla on.

Täytyy myöntää, että vierailu jännitti, vaikka journalistisessa mielessä olinkin aiheesta innostunut.

Potilaan haastattelemista varten poikkesin yhdessä potilashuoneessa.

Jännitys tiivistyi pukiessani suojaimia potilashuoneen oven edessä. Sain ohjeen pitää käsiäni ristissä, jotta en koskisi mihinkään. Potilashuoneeseen ei saa viedä kirjoitusvälineitä, joten käsilläni ei ollutkaan mitään muuta käyttöä.

Kun kaikki suojaimet oli viritetty paikoilleen, astuin kädet ristissä huoneeseen. Vastassa oli hyväntuulinen potilas – ei ollenkaan pelottava sellainen.

Turvallinen olo

Huoneessa koin sen, mistä hoitajatkin puhuvat. Olo suojavarusteisiin pukeutuneena ja rokotettuna on turvallinen.

Lyhyt haastatteluhetki ei tuntunut edes tukalalta, vaikka päällä oli melkoinen sotisopa. Voin kuitenkin kuvitella, että hoitotyön tekeminen pelkän seisoskelun sijaan käy voimille.

Vierailu koronaosastolla oli itselleni poikkeuksellinen kokemus, jonka muistan varmasti lopun ikäni ikään kuin elämyksenä.

Koronaosastolla työskenteleville kyse ei ole kuitenkaan elämyksestä vaan jokapäiväisestä työstä toisten hyväksi. Arvostan.

Reportaasi koronaosastolta ilmestyy lauantaina Kouvolan Sanomien verkkosivuilla ja sunnuntaina paperilehdessä.

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka