Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kouvolassa ja Iitissä kiertää joulukuusia ja tinoja keräävä auto tammikuussa – Katso tästä aikataulu

Joulukuusia ja perinteisiä uudenvuoden tinoja ei saa laittaa kodin tai taloyhtiön jäteastioihin.

Kouvolassa ja Iitissä kiertää tammikuun toisella viikolla joulukuusia ja uudenvuoden tinoja keräävä auto. Auto pysähtyy eri alueiden ekopisteillä. Asiasta tiedottaa Kymenlaakson jäte.

Keräysauto kiertää tiistaina 11.1. Elimäellä, Anjalankoskella, Korialla, Kausalassa ja Jaalassa, keskiviikkona 12.1. Kouvolan keskustaajaman ja Valkealan alueella sekä torstaina 13.1. Kuusankoskella.

Kuuset ja tinat on tuotava pysähdyspisteelle silloin, kun keräysauto on paikalla. Muina aikoina kuusia ja tinoja ei saa jättää keräyspaikoille.

Kuuset ja tinat voi viedä maksutta myös jäteasemille. Kiinteistönhuoltoyhtiöiltä peritään yritysten palvelumaksu, joka on 12 euroa käyntikerralta.

Maksullinen noutopalvelu

Kymenlaakson jätteellä on maksullinen kuusennoutopalvelu Kouvolan ja Iitin taajamien taloyhtiöille ja omakotiasukkaille. Etukäteen tilattava palvelu hakee kuusen kotipihasta. Noutopalvelun hinta on 6,39 euroa yhdestä kuusesta.

Isännöitsijät ja omakotiasukkaat voivat tilata kuusen noudon Kymenlaakson jätteen asiakaspalvelusta sähköpostitse osoitteesta asiakaspalvelu@kymenlaaksonjate.fi.

Tilaukset tulee tehdä 14.1.2022 mennessä. Kuusinoudot tehdään viikolta 4 eli 24. tammikuuta alkaen.

Kuusia ja tinaa ei jäteastioihin

Kymenlaakson jäte muistuttaa, että joulukuusia ja perinteisiä uudenvuoden tinoja ei saa laittaa kodin tai taloyhtiön jäteastioihin.

Kuuset ovat astioihin liian suuria. Perinteiset tinat sisältävät lyijyä ja ovat siten vaarallista jätettä. Lyijytinojen myynti kiellettiin vuonna 2018.

Sallitko sijaintitiedon käytön?

Mediatalo Keskisuomalainen voi tarjota sijaintiisi perustuen kohdennettua mainontaa. Sijaintitiedot voidaan yhdistää palveluiden käytöstä kerättyihin tietoihin.