Junaliikenne Kouvolan ja Kotkan välillä muuttuu lähiliikenteeksi tammikuussa – Jatkossa kaikkien junavuorojen liput ovat samanhintaisia

VR:n mukaan muutoksella selkeytetään alueen junamatkustamista. Reitit, aikataulut ja kalusto pysyvät samana.

Junaliikenne Kouvolasta Kotkaan ja Lahteen muuttuu VR:n lähiliikenteeksi 5.1.2022 alkaen. VR:n mukaan matkustusehdot, palvelumalli ja hinnoittelu yhdenmukaistuvat muun lähiliikenteen kanssa ja suurin osa lipun hinnoista laskee.

Lähiliikenteen liput tulevat myyntiin torstaina 30.12.2021 klo 10. Tällä hetkellä VR:n verkkokaupasta voi ostaa lippuja Kouvolan ja Kotkan välisiin junavuoroihin 4.1. saakka.

Kouvolasta liikennöidään Kotkaan ja Lahteen jo nyt VR:n lähijunakalustolla, joka pysyy käytössä myös muutoksen jälkeen. Kouvolasta Kotkan satamaan otetaan käyttöön uusi O-junatunnus.

Lipun hinnaksi 4,10 euroa

Kouvolan ja Kotkan välisessä lähiliikenteessä aikuisen kertalipun hinnaksi tulee 4,10 euroa. Tällä hetkellä lippujen hinnat vaihtelevat 3 ja 7 euron välillä VR:n verkkokaupassa.

Kymmenen matkan sarjalippu Kouvolan ja Kotkan välillä maksaa jatkossa 32,80 euroa. 30 vuorokauden kausilipulle tulee hintaa 82,60 euroa.

Kouvolan ja Lahden välillä aikuinen matkustaa jatkossa 5,50 eurolla. Kymmenen matkan sarjalippu maksaa 44,00 euroa. 30 vuorokauden kausilippu on hinnaltaan 116,20 euroa.

Ei muutosta aikatauluihin

VR:n lähiliikennejohtaja Anu Punola sanoo, että muutoksella selkeytetään alueen junamatkustamista. Reitit, aikataulut ja kalusto pysyvät samana.

– Asiakkaalle ehdottomasti suurin hyöty on tasahinta: lähijunissamme lipun hinta pysyy aina samana kullakin reitillä, Punola sanoo tiedotteessa.

VR toivoo, että uudet hinnat kannustavat entistä useampaa valitsemaan arjen matkoilleen junan.

Alennukset muuttuvat

Sosiaaliset alennukset muuttuvat lähiliikenteeseen siirryttäessä. Lähiliikenteessä opiskelijat, eläkeläiset sekä varusmies- ja siviilipalvelusta suorittavat saavat kerta- ja sarjalipun puoleen hintaan. Lapset saavat 50 prosentin alennuksen kausilipun hinnasta.

Aiemmin maksulliset lisäpalvelut, kuten lastenvaunujen, polkupyörän ja lemmikkien kanssa matkustaminen, ovat jatkossa lähijunissa ilmaisia. Myös alle 7-vuotiaat lapset matkustavat veloituksetta.

Jatkossa junissa kiertävät lähiliikennekonduktöörit, jotka tarkistavat matkaliput ja auttavat asiakkaita tarvittaessa. Konduktöörit kulkevat pareittain ja liikkuvat työvuoron aikana junasta toiseen.

Lippu ennen junaan nousua

VR tekee matkaketjuyhteistyötä Kouvolan joukkoliikenteen kanssa. Kaupunkiliikenteen Waltti Mobiili -sovelluksesta voi ostaa yhteislippuja, jotka toimivat alueen junissa ja muussa joukkoliikenteessä.

Lähijunalipun voi ostaa VR Matkalla -mobiilisovelluksesta, vr.fi-sivustolta, lippuautomaatista tai R-kioskista. Lippua ei voi ostaa junasta, vaan se tulee olla ostettuna ennen junaan nousua. VR:n lähijunissa on käytössä valvontamaksu. Liputtomalle asiakkaalle voidaan määrätä 80 euron maksu.

Mainos: Kouvolan Sanomat

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka