Iittiläinen Lekatech sai miljoonarahoituksen, tarkoituksena nollata iskuvasaroiden päästöt

Iittiläiselle Lekatech oy:lle on myönnetty 6,3 miljoonan euron EU-rahoitus sen kehittämän sähköisen iskuvasarateknologian pilotointiin, kaupallistamiseen ja kansainvälisen liiketoiminnan kehittämiseen. Rahoitus on osa Euroopan innovaationeuvoston (EIC) uusinta, 627 miljoonan euron rahoitusta.

Lekatechin tavoitteena on nollata kaivos- ja rakennusteollisuudessa käytettävien iskuvasaroiden päästöt. Se on laskenut, että sähkövasara tuo 60 prosentin energiasäästöt, ja kun sähkövasaraa käytetään täyssähköisellä kantajakoneella, se poistaisi välillisesti 100 prosenttia hiilidioksidipäästöistä.

– Vuotuinen laskennallinen vaikutus globaaleihin hiilidioksidipäästöihin vastaa puolta koko Ruotsin tämänhetkisistä CO2-päästöistä, Lekatechin toimitusjohtaja Antti Anttila sanoo tiedotteessa.

Lekatechin kehittämää sähköistä iskuvasarateknologiaa käytetään esimerkiksi betonisten rakennusten purkutöissä, perustusten paalutuksessa ja kivien rikkomisessa kaivostoiminnassa.

Lekatech on perustettu vuonna 2018.

Iittiläinen Halton osti Yhdysvalloissa toimivan Nelbud Services Groupin – "Tämä on kaikkien aikojen suurin yrityskauppa, minkä Halton on tehnyt"

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka