Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uudenvuoden sisäjuhla perutaan Kuusankoskitalolla, ilotulitus järjestetään normaalisti – Hallitus jäädytti tiistaina koronapassin, vaikutuksia urheilupeleihin, teatteriin, tapahtumiin ja ravintoloihin

Keskiviikkona odotetaan tietoa eri yhteisöiltä tapahtumien ja otteluiden järjestämisestä koronapassin ollessa väliaikaisesti pois käytöstä.

Kouvolan kaupungin uudenvuoden sisäjuhla Kuusankoskitalolla on peruttu. Syynä on hallituksen päätös jäädyttää koronapassi käytöstä kolmen viikon ajaksi.

Ilotulitus järjestetään Kuusankoskella, mutta sisäjuhla perutaan muuttuneiden koronarajoitusten vuoksi.

– Kuusankoskitalon puistossa on todella hyvin tilaa, mihin levittäytyä turvallisesti, kaupungin turvallisuuspäällikkö Johanna Franzén sanoo tiedotteessa.

Ilotulitus järjestetään perjantaina 31. joulukuuta kello 20 Kuusankoskitalon puistossa.

Koronapassia ei voi käyttää torstaista lähtien yleisötilaisuuksissa ja asiakastiloissa vaihtoehtona alueellisille rajoituksille. Hallituksen päätös astuu voimaan vuorokauden vaihtuessa torstaiksi ja on voimassa kolmen viikon ajan 20. tammikuuta asti.

Rajoitus koskee koronaviruksen leviämisvaiheessa olevia sairaanhoitopiirien alueita sekä kaikkia yleisötilaisuuksia ja asiakastiloja, joihin kohdistuu rajoituksia. Alueelliset viranomaiset päättävät, millaisia rajoituksia alueilla on käytössä.

Uusi rajoitus ei Franzénin mukaan juuri vaikuta kaupungin palveluihin. Vaikutuksia on lähinnä uudenvuoden juhlaan ja aluevaalitilaisuuksiin. Kouvolassa pohditaan, lähetetäänkö vaalitilaisuudet esimerkiksi verkon välityksellä.

– Kaupungin palvelut, kuten uimahallit, kirjastot ja museo, ovat normaalisti auki. Sisätiloissa järjestettävissä yleisötilaisuuksissa voi rajoitusten mukaisesti olla enintään 50 henkeä, mukaan lukien työntekijät. Tätä ei siis voi 30. joulukuuta alkaen kiertää edes koronapassilla.

Suuremmat vaikutukset koronapassin jäädyttämisellä on esimerkiksi ravintoloihin, urheilutapahtumiin, teatteriin ja muihin tapahtumiin. Ruokaravintolat ovat saaneet koronapassia käyttäen tarjoilla ruokaa kello 20 saakka kello 18 sijaan.

Rajoituksen vaikutuksista odotetaan tietoa eri yhteisöiltä keskiviikon aikana. Tietoa odotetaan esimerkiksi siitä, miten rajoitus vaikuttaa jääkiekon miesten SM-liigaan ja sitä kautta KooKoon peleihin.

Kymenlaaksossa on voimassa rajoitus, jonka mukaan sisätiloissa järjestettäviin yleisötilaisuuksiin ei voi ottaa kuin 50 henkilöä. Rajoitus on voimassa 12. tammikuuta saakka. Franzén arvioi tiedotteessa, että todennäköisesti aluehallintovirasto jatkaa rajoituspäätöstä sen jälkeenkin.

Sallitko sijaintitiedon käytön?

Mediatalo Keskisuomalainen voi tarjota sijaintiisi perustuen kohdennettua mainontaa. Sijaintitiedot voidaan yhdistää palveluiden käytöstä kerättyihin tietoihin.