Kouvolassa tiistaina 66 koronatartuntaa – Kymsote lyhentää aikaa toisen ja kolmannen koronarokotuksen välillä

Riskiryhmiin kuuluvien lasten rokotuksiin on toistaiseksi tehty joitakin kymmeniä ajanvarauksia.

Kymenlaaksossa on tiistaina todettu Kymsoten mukaan 57 uutta koronavirustartuntaa. Määrä on pienempi kuin edellisinä päivinä. Lauantaina tartuntoja todettiin 112, sunnuntaina 154 ja maanantaina 100.

Yhteensä Kymsoten alueella on todettu 5 045 tartuntaa. Sairaalahoidossa on tällä hetkellä seitsemän potilasta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL raportoi Kouvolassa 66 uutta tartuntaa. Kaikkiaan tartuntoja on ollut Kouvolassa 2 366. Iitissä on ollut neljä uutta tartuntaa. Kunnan tartuntamäärä on yhteensä 126.

Tartunnanjäljitys on ruuhkautunut Kymenlaaksossa. Koronatartunnan saaneisiin otetaan yhteyttä noin kuuden päivän viiveellä. Kymsote pyrkii saamaan yhteyden erityisesti sote-alan työntekijöihin ja iäkkäisiin hoivapalvelujen asukkaisiin.

THL:n mukaan koko maassa on maanantain jälkeen todettu 5 492 tartuntaa.

Kymsoten ja THL:n ilmoittamissa tapausmäärissä on eroja. Eroavuuksien pääasiallinen syy on, että THL:n tilastoissa näkyy tapauksia, jotka asuvat tai on muutoin hoidettu Kymsoten ulkopuolella, mutta ovat kirjoilla Kymenlaaksossa. Lisäksi THL:n tilastot päivittyvät viiveellä Kymsoteen verraten.

40 vuotta täyttäneiden rokotukset tulossa

Kymenlaaksossa otetaan käyttöön THL:n suositus lyhyemmästä rokotusvälistä toisen ja kolmannen annoksen välillä.

Kymsote suosittelee voimakkaasti immuunipuutteisille henkilöille kolmatta annosta, kun toisesta annoksesta on kulunut vähintään kaksi kuukautta. 60 vuotta täyttäneille ja riskiryhmiin kuuluville kolmas annos voidaan antaa, kun toisesta rokotuksesta on kulunut 3–4 kuukautta. Alle 60-vuotiaille, jotka eivät kuulu riskiryhmiin, kolmatta annosta voidaan tarjota 4–6 kuukauden kuluttua toisesta annoksesta.

Kolmansia koronarokotuksia annetaan tällä hetkellä 50 vuotta täyttäneille, riskiryhmiin kuuluville ja niille, jotka ovat saaneet rokotuksen lyhyellä rokotusvälillä. 40 vuotta täyttäneiden kolmannet rokotukset on tarkoitus aloittaa vielä tammikuun aikana.

Kolmanteen rokotukseen on pyrkinyt myös henkilöitä, jotka eivät ikänsä puolesta ole vielä rokotusvuorossa.

– Toivomme, että nuoremmat ikäryhmät odottavat omaa vuoroaan, jotta vanhemmat ikäryhmät saadaan ensin suojattua. Vanhemmilla henkilöillä on usein kulunut myös pidempi aika kakkosrokotteesta kuin nuoremmilla, johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa sanoo tiedotteessa.

Lasten rokotuksia tammikuussa

Kymsoten alueen 12 vuotta täyttäneestä väestöstä 87,9 prosenttia on saanut yhden rokotusannoksen, 85 prosenttia kaksi annosta ja 27,6 prosenttia kolme annosta.

Rokotuksia annetaan ajanvarauksella tai ajanvarauksettomissa walk in -tapahtumissa. Niitä järjestetään Kouvolassa Hansan rokotuspisteessä

maanantaista torstaihin kello 9–16.30 ja perjantaisin kello 9–14.

Loppiaisena 6.1. ja lauantaina 8.1. rokotteita annetaan kello 9–15.

Koronarokotuksen voi nyt varata myös 5–11-vuotiaille lapsille, jotka kuuluvat sairautensa tai tilansa vuoksi vakavan koronavirustaudin riskiryhmiin. Kymsoten rokotuskoordinaattori Mari Ollas kertoo, että ajanvarauksia on tullut joitakin kymmeniä.

– Toivomme lisää varauksia. Aikoja on runsaasti.

Lasten koronarokotuksia annetaan ajanvarauksella Hansan rokotuspisteessä Kouvolassa. Ensimmäiset lasten rokotuspäivät ovat 15. ja 22. tammikuuta. Niitä järjestetään myöhemmin tarpeen mukaan lisää.

Alle 10-vuotiaiden lasten huoltajat voivat tehdä lapsen puolesta asioinnin sähköisen ajanvarauksen kautta. 10–15 vuotiaiden lasten kohdalla ajanvarauksen voi tehdä vain puhelimitse.

Täydennetty kello 13.32 tiedolla rokotusvälin lyhentämisestä.

Mainos: Kouvolan Sanomat

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka