Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Brittilehti valitsi Kouvolan Lakritsin jo toista vuotta putkeen maailman parhaaksi lakritsin valmistajaksi

Kouvolan Lakritsi alkoi viedä viime vuonna lakritsia myös Sveitsiin ja Norjaan.

Brittiläinen LUXLife-aikakauslehti on valinnut Kouvolan Lakritsin parhaaksi lakritsin valmistajaksi jo toisena vuotena peräkkäin, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

Kouvolan Lakritsi palkittiin lehden Food & Drinks Awards -kategoriassa. Kilpailussa kategorioiden voittajat valitsee puolueeton sisäinen paneeli, johon kuuluu jäseniä niin liike-elämän, talouden, politiikan, median kuin opetuksen piiristä, yhtiön tiedotteessa kerrotaan.

Paneeli kerää tietoja useista julkisesti lähteistä ja pohjaa lopullisen arvionsa muun muassa yrityksen liiketoiminnan pitkäikäisyyteen, liiketoiminnan kasvuun sekä merkittäviin innovaatioihin ja yrityksen saamaan palautteeseen.

– Tosi hyvältähän se tuntuu, että ulkomailla arvostetaan meidän suomalaista ja kouvolalaista lakritsia. Uskon, että Kouvolan Lakritsin menestyksen reseptinä tässä kilpailussa sekä ihan ylipäätäänkin on erinomainen tuote, alan parhaat tekijät sekä kova ja määrätietoinen työ, lakutehtailija Timo Nisula sanoo yhtiön tiedotteessa.

Kouvolan Lakritsin mukaan sen kasvutavoitteet ovat nimenomaan viennissä, jota toinen koronavuosi on hieman rokottanut. Vaikka vienti ei viime vuonna ollut aivan omalle tasollaan, yhtiö teki uusia aluevaltauksia muun muassa Ruotsissa, ja vientimaiden joukkoon liittyivät Sveitsi ja Norja. Alustavat sopimukset kirjattiin myös Japaniin ja Isoon-Britanniaan.

Jo aiemmin Kouvolan Lakritsin tuotteita on myyty muun muassa Italiassa, Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa, Belgiassa, Saksassa ja Kanadassa.

– Vuonna 2021 onnistuimme kasvattamaan liikevaihtoamme peräti 28 prosenttia, johon voi olla todella tyytyväinen. Alkaneena vuonna pystymme vastaamaan kovaan lakritsin kysyntään entistä paremmin, kun avaamme kokonaan uuden tehtaan Kouvolaan. Tehdas mahdollistaa meille aivan uuden tuotantovolyymin, Nisula sanoo tiedotteessa.

Kouvolan Lakritsin on määrä avata uudet tuotantotilat Salpausselänkadulla sijaitsevaan entiseen liiketalousinstituuttiin.