Mikä kouvolalaisia kiinnosti eniten vuonna 2021? – Katso lista Kouvolan Sanomien vuoden luetuimmista jutuista

Kuntavaalit ja koronavirus hallitsivat viime vuotta, mutta luetuimpien listalle mahtui jotain ihan muutakin.

Vuoden 2021 uutistapahtumissa näkyivät ennen kaikkea koronaviruspandemia sekä kesällä käydyt kuntavaalit. Nämä kaksi aihetta hallitsivat myös Kouvolan Sanomien viime vuoden suosituimpien juttujen listaa.

Keräsimme tähän kymmenen luetuinta verkkojuttuamme.

1. Kymsote alkaa julkaista netissä listaa paikoista, joissa on voinut altistua koronavirukselle (1.4.2021)

Vuoden eniten lukukertoja kerännyt juttu oli verrattain pieni, mutta monen elämää koskettava uutinen Kymsoten uudesta käytännöstä. Tammikuussa 2022 Kymsote ilmoitti, että se lopettaa altistumispaikkojen listaamisen, koska koronavirukselle altistumisia tapahtuu nykyään jo "kaikkialla".

2. Kouvolan kaupunki päätti rajoituksista sulkutilan ajalle – Näin Kouvolassa toimitaan 8. maaliskuuta lähtien, katso lista (26.2.2021)

Toiseksi eniten luettiin helmikuun lopulla julkaistua uutista sen hetkisistä koronarajoitustoimista. Maaliskuussa Kouvolassa muun muassa suljettiin yleisötilat, keskeytettiin nuorten ja aikuisten harrastus- sekä urheilutoiminta ja siirrettiin yläkoulut etäopetukseen.

3. Kokoomuksella eniten ehdokkaita tällä hetkellä Kouvolassa: Optikkoalan yrittäjä Jyrki Hyttinen ja rakennusalan yrittäjä Jari Suomela tavoittelevat paluuta kuntapolitiikkaan – Katso tästä, ketkä pyrkivät Kouvolan kaupunginvaltuustoon kesäkuun kuntavaaleissa (9.3.2021)

Viime vuoden luetuin kuntavaalijuttu julkaistiin monta kuukautta ennen kuin vaalit kesäkuussa pidettiin. Lähes kaikki puolueet olivat laatineet jo maaliskuussa alustavat kuntavaalien ehdokaslistat, joita pystyi täydentämään toukokuun alkuun asti.

4. Tässä on Kouvolan uusi kaupunginvaltuusto – Katso valittujen iät ja ammatit (14.6.2021)

Toiseksi luetuin vaalijuttu ja koko vuoden neljänneksi luetuin juttu oli Kouvolan uuden kaupunginvaltuuston esittely heti yöllä vaalituloksen selvittyä.

5. Kahdessa Kouvolan koulussa on todettu useita koronatartuntoja – Kymenlaakson tehohoitopaikat ovat täynnä (30.11.2021)

Takaisin korona-aiheisiin. Kun pandemia jälleen paheni loppuvuodesta, kasvoi myös lukijoiden kiinnostus tartuntoihin liittyviin uutisiin.

6. Kokoomus on Kouvolan suurin puolue, SDP täpärästi toiseksi suurin – Perussuomalaiset saa 8 lisäpaikkaa äänikuningas Sheikki Laakson johdolla

Kuntavaalien perinteinen tulosseuranta oli vuoden kuudenneksi luetuin juttu. Juttu eli vaali-iltana sitä mukaa, kun ääniä laskettiin, ja voimasuhteet Kouvolassa muuttuivat.

7. "Avattuani kotioven tajusin, että meillä on luonnottoman hiljaista. Mieheni oli nukkunut pois", kouvolalainen eläkkeelle siirtyvä ylihoitaja Marja-Terttu Nuorivuori muistelee puolisoaan lämmöllä (1.1.2021)

Vuoden seitsemänneksi luetuin juttu on ensimmäinen, joka ei liity millään tavalla koronavirukseen tai kuntavaaleihin. Eläkkeelle siirtyneen, monen kouvolalaisen hyvin tunteman Marja-Terttu Nuorivuoren henkilöhaastattelu julkaistiin vuoden ensimmäisenä päivänä.

8. Henkilökunta on työskennellyt Kuusankosken Lauttarannan kotiutusyksikössä paperisin kasvomaskein ja yksinkertaisin esiliinoin, sanoo yksikössä työskentelevä hoitaja – "Korona tulee leviämään edelleen, se ei lopu tällä menolla ikinä" (13.1.2021)

Loppuvuodesta 2020 ja alkuvuodesta 2021 koronavirus pääsi leviämään ikääntyneiden asumispalveluita tarjoavassa Lauttarannan kotiutusyksikössä Kuusankoskella. Kaikkiaan noin 50 yksikön työntekijää tai asiakasta sairastui. Heistä 13 menehtyi viruksen aiheuttamaan tautiin. Yksikkö palasi normaalitoimintaan helmikuun alussa.

9. Kouvolalainen mies alkoi rakentaa hulppeaa omakotitaloa Kellomäkeen lähes 40 vuotta sitten, nyt unelmasta on jäljellä iso riita ja kasa romua – Tässä jutussa kerrotaan surullisenkuuluisan Rumpukuja 2:n tarina (24.10.2021)

Yksi Kouvolan kuuluisimmista kiinteistökiistoista on jatkunut vuosikymmeniä. Lokakuussa Kouvolan Sanomat kertoi Rumpukuja 2:n tarinan laajassa reportaasissaan.

10. SDP:n Päivi Kossilalla kovat piipussa: "Jos Anssi Tähtinen on ehdokkaana, minä en ole" – Tähtinen sanoo, että ehdokkuudesta päättäminen on kunnallisjärjestön asia (23.2.2021)

Kymmenen luetuimman jutun kärjen täydentää vielä yksi kuntavaaliaiheinen juttu. Kouvolassa vaalivuotta värittivät useat poliitikkojen keskinäiset kärhämät. Myös vuosi 2022 on alkanut "vahvasti" tällä rintamalla.

Mainos: Kouvolan Sanomat

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka