Vakava koronatilanne jatkuu: Kouvolassa 225 uutta tartuntaa – Kymenlaaksossa on jo 16 koronapotilasta sairaalassa

Terveysasematoiminta keskeytetään toistaiseksi Jaalassa, Elimäellä ja Virolahdella.

Koronavirus leviää nyt ennätysvauhdilla Kymenlaaksossa. Kymsoten mukaan koronatilanne on vakava. Sairaalahoidossa on tällä hetkellä 16 koronaviruspotilasta.

– On todennäköistä, että sekä päivystyksen että sairaalahoidon tarve lisääntyy vielä jonkin aikaa. Samanaikaisesti myös henkilöstöä on paljon sairastuneina. Tämän vuoksi viikonlopun aikana on valmisteltu sekä perusterveydenhuollon että erikoissairaanhoidon kiireettömän hoidon rajoittamista, jotta henkilöstö saataisiin riittämään välttämättömään hoitoon ja riittävä määrä osastopaikkoja varattua sairastuneille, Kymsoten johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa sanoo tiedotteessa.

Tartunnanjäljitys ruuhkautui

Tartunnanjäljitys on Kymenlaaksossa ruuhkautunut. Koronatartunnan saaneisiin otetaan yhteyttä 7–9 päivän viiveellä.

– Varsinaisesta tartunnanjäljityksestä ei voida tällä hetkellä puhua suuren tartuntamäärän takia. Tartunnansaaneita pyritään informoimaan mahdollisimman tehokkaasti ja joukosta pyritään ensisijaisesti seulomaan kaikkein riskialtteimmat seurattavat ja antamaan ohjeita heille, Mäntymaa sanoo.

Tartunnanjäljitys pyrkii ottamaan yhteyttä erityisesti sosiaali- ja terveysalan työntekijöihin ja iäkkäämpiin hoivapalveluiden asukkaisiin. Kymsote pyytää asiakkaita odottamaan yhteydenottoa rauhassa.

Viikon aikana Kymsoten alueella tutkittiin yhteensä 4 625 koronatestiä.

Jaalan ja Elimäen terveyasemat kokonaan kiinni

Terveysasematoiminta keskeytetään toistaiseksi Jaalassa, Elimäellä ja Virolahdella, Kymsote tiedotti maanantaina. Terveysasemien henkilöstöä siirtyy turvaamaan terveydenhuoltoa muissa tehtävissä tai toimipisteissä.

Näiden kolmen terveysaseman toimintaa järjestetään parhaillaan uudelleen, ja ainakin osassa toiminta keskeytyy jo tämän viikon aikana.

Niihin asiakkaisiin, joiden vastaanottoaikoihin tulee muutoksia, ollaan henkilökohtaisesti yhteydessä, Kymsote kertoo.

Kouvolassa 225 uutta tartuntaa

Terveyden ja hyvinvoinninlaitos THL raportoi Kouvolassa 225 uutta koronatartuntaa lauantaista maanantaihin. Kouvolassa koronatartuntoja on ollut pandemian alusta yhteensä 2 766. Kahden viikon aikana Kouvolassa on ollut 742 tartuntaa.

Iitissä tartuntojen määrä kasvoi viikonvaihteessa yhdeksällä. Iitin tartuntojen yhteismäärä on nyt 140.

Kymenlaakson ilmaantuvuusluku oli maanantaina THL:n mukaan 1 104. Kahden edeltäneen viikon luku oli 234. Luku ilmaisee taudin levinneisyyttä 100 000 ihmistä kohti kahden viikon aikana.

Kymsote varmisti lauantain ja maanantain välillä yhteensä 569 uutta tartuntaa. Lauantaina tartuntoja oli 177, sunnuntaina 187 ja maanantaina ennätysmäiset 205 uutta tartuntaa.

Kymsoten alueella on todettu yhteensä 6 114 koronavirustartuntaa pandemian alusta. Tammikuun ensimmäisen viikon aikana Kymenlaaksossa varmistui vajaa tuhat uutta tartuntaa.

Kymsoten ja THL:n ilmoittamissa tapausmäärissä on eroja. Eroavuuksien pääasiallinen syy on, että THL:n tilastoissa näkyy sellaisia tapauksia, jotka asuvat tai on muutoin hoidettu Kymsoten ulkopuolella, mutta ovat kirjoilla Kymenlaaksossa. Lisäksi THL:n tilastot päivittyvät viiveellä Kymsoteen verraten.

Viikonlopun jälkeen THL raportoi koko maassa 23 325 uutta tartuntaa. Koko maassa tartuntoja on ollut yhteensä pandemian alusta 328 847.

THL:n mukaan maanantaina sairaalassa koko maassa oli 620 koronapotilasta. Määrä on kaksinkertaistunut kahdessa viikossa. Kaksi viikkoa sitten sairaalassa oli 306 potilasta.

Karjalan prikaatissa sairastuneita 93

Karjalan prikaatissa oli maanantaina 93 koronatartuntaa. Tartunnan saaneista 43 on tällä hetkellä varuskunnassa ja loput kotona. Henkilökunnasta on tällä hetkellä sairastunut muutama esikuntapäällikkö, everstiluutnantti Riku Mikkosen mukaan.

Pääosa Karjalan prikaatin sairastuneista on tammikuun saapumiserässä olevia alokkaita. Mikkosen mukaan myös vanhemman saapumiserän varusmiehiä on sairastuneiden joukossa.

Karjalan prikaatissa koronaa sairastaneita ei ole jouduttu Mikkosen mukaan viemään tehohoitoon.

– Olimme valmistautuneet siihen, että tartuntojen määrä tammikuussa kasvaa. Tartunnat aiheuttavat muutoksia koulutuksen järjestelyihin, Mikkonen sanoo.

Utin varuskunnassa koronavirustartuntojen määrä oli kuusi.

Uutista päivitetty kauttaaltaan kello 16.34 Kymsoten tiedotteen perusteella.

Mainos: Kouvolan Sanomat

Mainos: K-Rauta Kotka ja Kouvola sekä Inkeroinen

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka