Kymsote aloittaa neljännet rokotukset – Rokotteen saavat 12 vuotta täyttäneet, joilla on heikko vastustuskyky

Alle 10-vuotiaiden vanhemmat voivat varata lapsilleen ajan koronarokotuksiin. Tammikuun lopussa lapsia rokotetaan myös lauantaina.

Kymsote aloittaa neljännet rokotukset niille 12 vuotta täyttäneille, joiden vastustuskyky on voimakkaasti heikentynyt. Neljännen rokotuksen saa, kun kolmannesta rokotuksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.

Kymenlaaksossa ajanvaraus neljänteen rokotukseen avautuu 11. tammikuuta. Ajan voi varata sähköisesti tai puhelimella.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL:n mukaan voimakkaasti immuunipuutteisilla vakavan taudin riski on muuta väestöä suurempi. Heillä neljäs rokoteannos toimii tehosteena, joka vastaa muun väestön kolmatta annosta.

Neljännen rokotteen saajia ovat esimerkiksi biologista lääkettä saavat, jotka sairastavat yleensä reumaa tai muita tulehduksellisia sairauksia. Myös syöpähoitoja saavat tai niitä hiljattain saaneet kuuluvat tähän ryhmään.

– Lisäksi on joukko muita sairauksia, jotka lukeutuvat tähän ryhmään, Kymsoten johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa sanoo.

Lasten rokotukset ajanvarauksella

Kymsote tarjoaa koronarokotusta kaikille 5−11-vuotiaille lapsille. Lasten koronarokotuksia annetaan ajanvarauksella Hansan rokotuspisteessä Kouvolassa 15. tammikuuta, 22. tammikuuta ja 29. tammikuuta.

Alle 10-vuotiaiden lasten huoltajat voivat asioida lapsen puolesta ja varata lapselle ajan koronarokotukseen sähköisen ajanvarauksen kautta. 10 vuotta täyttäneiden lasten kohdalla ajanvarauksen voi tehdä vain puhelimitse.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka