Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kymsoten puhelinpalvelut hoitaa jatkossa Kaiku24 – Asiakkaiden kannalta suurin muutos on suun terveydenhuollon numeron vaihtuminen

Puhelinpalvelun uusi tuottaja Kaiku24 on Kymsoten, Eksoten ja 2M-IT oy:n yhteisyritys.

Julkisen terveydenhuollon puhelinasiakaspalvelu siirtyy Kymenlaaksossa uusiin käsiin, tiedottaa Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalveluiden kuntayhtymä Kymsote. Puhelinpalvelun tuottaa jatkossa Kaiku24.

Muutos astuu voimaan vaiheittain tammikuun aikana. Ensimmäisenä siirtyy suun terveydenhuollon puhelinpalvelu, jonka Kaiku24 aloittaa jo keskiviikkona 12. tammikuuta. Päivystysapu 116117 sekä neuvoloiden puhelinpalvelut siirtyvät Kaiku24:n hoteisiin 17. tammikuuta, terveysasemien ja kuntoutuksen puhelinpalvelut puolestaan 19. tammikuuta.

Lähes koko Kymenlaaksoon sama numero

Asiakkaille muutos ei Kymsoten mukaan liiemmin näy. Ainoa konkreettinen muutos on suun terveydenhuollon numeron vaihtuminen.

Uusi ajanvaraus- ja asiakaspalvelunumero on 05 220 2200, ja se palvelee kaikkien Kymenlaakson kuntien asukkaita lukuun ottamatta Pyhtäätä. Numero palvelee arkisin aamuseitsemästä iltapäiväneljään.

Suun terveydenhuollon tekstiviestiperuutuksen numero ja kuulovammaisten palvelunumero on keskiviikosta alkaen 050 902 4019. Tekstiviestiperuutuksen voi tehdä ympäri vuorokauden.

Muiden puhelinpalveluiden numerot pysyvät ennallaan. Suun terveydenhuollon tapaan nekin palvelevat jatkossa arkisin aamuseitsemästä kello neljään iltapäivällä.

Kaiku24:lla toimipisteet Kouvolassa ja Kotkassa

Puhelinpalveluista jatkossa vastaava Kaiku24 on Kymsoten, Eksoten ja 2M-IT oy:n omistama yhteisyritys. Viime mainittu on suomalainen julkisomisteinen yhtiö, joka tuottaa sosiaali- ja terveydenhuollon tietoteknisiä palveluja.

– Kaiku24 haluaa parantaa sote-palveluiden asiakaspalvelua ja digitaalisten palveluiden mahdollisuuksien käyttöä. Palveluita tuotetaan ja kehitetään yhteistyössä Kymsoten kanssa, kommentoi tiedotteessa Kaiku24:n toimitusjohtaja Kari-Mikael Markkanen.

Kymsote tavoittelee muutoksella hoitoonohjauksen ja palvelunsa sujuvoittamista. Toimipisteitä Kaiku24:llä on Kymsoten alueella kaksi: toinen Kouvolassa, toinen Kotkassa. Henkilökuntaa toimipisteissä on suurin piirtein saman verran.