Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sana sunnuntaiksi | Jeesus ilmaisee jumalallisen voimansa

Jos järjestäisit katukyselyn ja kysyisit eri ihmisiltä mitä tiedät Jeesuksesta, todennäköisesti kuulisit esimerkkejä hänen ihmeteoistaan: veden päällä käveleminen, yli viiden tuhannen ihmisen ruokkiminen viidellä kalalla ja kahdella leivällä, sairaiden, sokeiden ja kuurojen parantaminen, ja kuolleiden eloon herättäminen.

Jeesus ilmaisi jumalallisen voimansa sanoilla ja teoilla. Hänet tunnettiin miehenä, joka opetti Jumalasta hyvin asiantuntevasti ja vakuuttavasti. Jeesus opetti niin kuin se, jolla on valta.

Jeesuksen maine levisi myös ihmeiden avulla. Johanneksen evankeliumin mukaan Jeesuksen ensimmäinen ihme tapahtui hääjuhlan yhteydessä (Joh. 2: 1–11). Viini oli loppunut kesken juhlaa – ei sinänsä yllättävää käänne, sillä sen ajan hääjuhla kesti ainakin viikon. Se oli koko kylän iloinen tapahtuma. Vieraat saapuivat ja poistuivat koko ajan.

Maria-äidin pyynnöstä Jeesus ryhtyi auttamaan juhlan järjestäjiä ja morsiusparia nolosta tilanteesta. Kuuden kivisen vesiastian verran vettä (600 litraa!) muuttui viiniksi.

Juhlan valvoja kehui viiniä hyväksi. Hääjuhlassa sitä viiniä juotiin ja iloittiin. Mutta katoamattoman elämän janoa ei poistanut Jeesuksen viini-ihme. Tämän tunnusteon nähtyään, opetuslapset kiinnittyivät entistä lujemmin Mestarinsa seuraan. He tajusivat, että Jeesus on elämän lähde. Hän tarjoaa jotakin sellaista juomaa, mikä poistaa sielun janon. Profeetta Jesajan ennustukset ovat käyneet toteen: ”Minä luotan häneen, en pelkää, sillä Herra on minun väkeni ja voimani, hän pelasti minut. Te saatte riemuiten ammentaa vettä pelastuksen lähteistä.” (Jes. 12)

Tämän viini-ihmeen äärellä saamme todeta, että Jumala on hyvyydessään tuhlaileva. Saamme ammentaa hänen armoansa ja uskoa syntimme anteeksi hänen Poikansa täydellisen ansion tähden. Armon ja anteeksiantamuksen lähde on syvä ja loppumaton.

Pastori David Paski,

Kuusankosken seurakunta