Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kouvolan seurakunnat osastoivat tilat – Jumalanpalveluksissa, kirkollisissa toimituksissa ja muissa tilaisuuksissa kirkkosali jaetaan kymmenen osallistujan alueisiin

Papit eivät osallistu muistotilaisuuksiin tai kastekahveille. Lasten ja nuorten viikkotoiminta jatkuu.

Kouvolan seurakunnat ottavat käyttöön tilojen osastoinnin jumalanpalveluksissa ja kirkollisissa toimituksissa. Tilat osastoidaan torstaista 13. tammikuuta alkaen.

Osastoinnissa kirkkosali tai muu tila jaetaan alueisiin, ja kuhunkin alueeseen voidaan ottaa enintään kymmenen henkilöä, seurakunnat kertovat tiedotteessa.

Kahden osaston välille jätetään suojavyöhyke. Yhdestä sisäänkäynnistä voidaan ottaa sisään useita osastoja. Osastoinnin periaatteita noudatetaan myös hartauksissa ja seuroissa.

Aluehallintoviraston määräämät kokoontumisrajoitukset eivät koske uskonnollisten yhdyskuntien järjestämiä jumalanpalveluksia ja kirkollisia toimituksia sekä esimerkiksi hartauksia, rippikouluja ja muuta seurakunnan ydintehtäviin liittyvää toimintaa.

Kouvolan seurakuntien jumalanpalvelukset järjestetään edelleen avoimin ovin, ja niitä voi seurata myös verkossa.

Kirkollisilla toimituksilla tarkoitetaan kasteita, konfirmaatioita, häitä ja hautaan siunaamisia.

Papit ja kanttorit eivät toistaiseksi osallistu muistotilaisuuksiin tai kastekahveille. Avi suosittaa, että yli kymmenen ihmisen yksityistilaisuuksia tai perhejuhlia ei järjestetä.

Seurakuntien kuoro- ja leiritoiminta sekä yli kymmenen ihmisen sisätoiminta jäävät tauolle. Yli 50 osallistujan ulkotapahtumat on kielletty.

Lasten ryhmätoiminta sekä nuorten vakituinen viikkotoiminta jatkuu, mutta paikalla saa olla enintään kymmenen aikuista. Hengellistä hartaustoimintaa voidaan järjestää tilavissa kirkkosaleissa, ja tällöin noudatetaan samaa kymmenen hengen osastointia kuin jumalanpalveluksissa.

Asiakaspalvelupisteet jatkavat toimintaansa ja yksilökohtaamisia, esimerkiksi diakoniatyötä ja perheneuvontaa jatketaan normaalisti.

Avin rajoitukset ovat voimassa Kymenlaaksossa 31. tammikuuta saakka.