Kouvolassa viikonloppuna yhtensä 216 uutta koronavirustartuntaa – Kaikkiin tartunnan saaneisiin ei oteta yhteyttä, eristyspäätöksen tarvitsevat voivat täyttää lomakkeen Kymsoten verkkosivuilla

Kymenlaakosossa todettiin viikonlopun aikana yli 600 tartuntaa. Kaikkia tartuntoja ei enää testata Kymenlaaksossa. Uuden ohjeistuksen mukaan kotitestistä positiivisen tuloksen saanut voi sairastaa koronan lieväoireisena kotona.

Kouvolassa on todettu 216 uutta koronavirustartuntaa perjantain jälkeen. Asiasta kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. Kouvolassa on nyt todettu yhteensä 3 369 tartuntaa.

Sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä Kymsote on todennut Kymenlaaksossa perjantaista alkaen yhteensä 647 tartuntaa. Kymsote ja THL kertovat viikonloput koronavirustapausmäärät aina maanantaisin.

Viime maanantain jälkeen Kymsoten alueella on tutkittu 4 820 näytettä.

Iitissä uusia tartuntoja todettiin viikonlopun aikana 12. Tartuntoja on Iitissä nyt yhteensä 171.

Tapauksia on edelleen paljon. Kaksisataa ja vähän enemmän päivässä. Ei voida sanoa, menevätkö tartuntamäärät nyt ylöspäin vai alaspäin. Näin sanoo Kymsoten johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa.

Sairaalahoidossa olevien koronaviruspotilaiden määrä on laskenut hieman Kymenlaaksossa. Nyt sairaaloissa on 20 koronaviruspotilasta, joista kaksi on tehohoidossa ja kaksi erikoissairaanhoidossa Kotkan keskussairaalassa. 16 on perusterveydenhuollon puolella hoidossa Pohjois-Kymen sairaalassa Poksissa.

– Noin puolella pääasiallinen syy sairaalahoidon tarpeeseen on jokin muu kuin koronavirus.

Vain parissa viikossa Kymenlaaksossa on todettu lähes 2 700 tartuntaa. Laboratoriossa tutkitusta koronavirustestistä positiivisen tuloksen saanut voi täyttää Kymsoten sivuilta lomakkeen, jos tarvitsee virallisen eristyspäätöksen.

Sen voi täyttää myös, jos tartunnansaaneella on riski verisuonitukoksiin. Lomakkeen voi lähettää sähköpostilla Kymsoten kirjaamoon.

Mäntymaa muistuttaa, että todettujen tartuntojen määrä ei ole koko totuus. Osa ihmisistä noudattaa uutta ohjeistusta, jolloin kotitestistä positiivisen tuloksen saanut voi sairastaa lieväoireisena kotona.

– Osa sairastaa niin vähäoireisena, ettei itsekään huomaa sitä.

Tartuntoja on niin paljon, että kaikkiin tartunnan saaneisiin ei enää oteta henkilökohtaisesti yhteyttä.

Hoivakodeissa on Mäntymaan mukaan tartuntoja ympäri Kymenlaaksoa. Suuria tartuntaryppäitä ei tällä hetkellä hoivakodeissa ole.

Hoitohenkilökunnalla on paljon sairauspoissaoloja niin koronaviruksen kuin muidenkin hengitystieinfektioiden takia.

– Tilanne vaikuttaa enemmän tai vähemmän koko henkilökuntaan.

Etelä-Suomen aluehallintovirastolta avilta odotettiin alkuviikosta päätöstä tartuntatautilain pykälän 58g käyttöönotosta. Se mahdollistaisi erinäisten toimitilojen sulkemisen tartuntatautilain nojalla.

Mäntymaa kertoo, että epidemiaa yritetään yhä hillitä, jotta mahdollisimman moni saataisiin mahdollisimman nopeasti rokotettua kolmannella annoksella.

– Rokotuksilla hallitaan seurauksia, vaikkei tartuntoja pystytä estämään.

Mäntymaa toivoo, että mahdollisimman moni hakisi vielä ensimmäisen tai toisen rokotusannoksen, jos ei sitä vielä ole syystä tai toisesta tehnyt. Rokottamattomat ovat rokotettuja alttiimpia vakavalle sairastumiselle.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka