Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronanyrkiltä uusi suositus maskin käyttöön Kymenlaakson kouluissa – Maskit naamalle myös kolmasluokkalaisille

Maskeja tarjotaan oppilaille jo ekaluokasta alkaen.

Kymenlaakson kouluihin suositellaan maskien käyttöä kolmannesta luokasta lähtien. Maskeja tarjotaan oppilaille jo ensimmäisestä luokasta alkaen, koronakoordinaatioryhmä eli niin sanottu koronanyrkki kertoo tiedotteessaan.

Ryhmä kokoontui ylimääräiseen kokoukseen alueen vaikean koronatilanteen vuoksi maanantaina.

Aiemmin maskisuositus on ollut kouluissa ja oppilaitoksissa voimassa neljännestä luokasta lähtien. Yhdysluokissa tulee olla yhtenäinen käytäntö kaikille oppilaille.

Parhaillaan odotetaan Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätöstä pykälän 58 g käyttöönotosta. Pykälä koskee muun muassa tilojen sulkemista asiakkailta.

Tiedotteen mukaan avin päätös on tulossa maanantaina tai tiistaina.

Tilojen sulkemisesta koronakoordinaatioryhmä on saanut useiden kymenlaaksolaisten liikuntatoimijoiden allekirjoittaman lausunnon, joka koskee sisäliikuntatilojen mahdollisia sulkupäätöksiä Kymenlaaksossa.

Lausunnossa pyydetään selkeää ohjeistusta ja matalan riskin liikuntatilojen rajaamista pois sulkupäätöksistä. Lausuntoon palataan koronakoordinaatioryhmän seuraavassa kokouksessa keskiviikkona 19. tammikuuta.

Noin 200 tartuntaa päivässä

Koronatartuntojen määrä Kymenlaaksossa on tasaantumassa noin 200 uuteen tartuntaan päivässä.

– Jos vuosi sitten olisi ollut tällainen tilanne, että näin suuri osa alueen väestöstä saa tartunnan, tilanne terveydenhuollossa olisi todennäköisesti mahdoton. Nyt suuri osa on onneksi saanut koronarokotuksen. Kolmosrokotuksiakin on jo 40 prosentilla kymenlaaksolaisista, johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa sanoo tiedotteessa.

Tehohoidossa on tällä hetkellä vain rokottamattomia koronaviruspotilaita, ja sairaalahoidossa on 20 koronaviruspotilasta.

Viiden vuorokauden karanteeni

Kymsotessa otetaan käyttöön uudet ohjeet koskien omaehtoista karanteenia ja eristystä. Jos henkilö on saanut covid-kotitestistä positiivisen tuloksen ja hänen yleisvointinsa on hyvä, eikä henkilö tarvitse ammatin tai virallisen tartuntatautipäätöksen takia PCR-koronatestiä, hän voi omaehtoisesti välttää kontakteja.

Siinä suositellaan välttämään kontakteja muihin kuin samassa taloudessa asuviin vähintään viiden vuorokauden ajan.

Positiivisen PCR-testituloksen saanut henkilö määrätään edelleen eristykseen.