Kouvolassa on todettu tiistaina 116 uutta koronavirustartuntaa – Sairaalahoidossa on yhä 20 koronaviruspotilasta Kymenlaaksossa

Suomen koronaepidemian hoidossa aiemmin käytetty malli tartuntojen testaamisesta ja jäljityksestä ei enää suuressa osassa maata pysty hidastamaan tartuntojen leviämistä, arvioi THL.

Kouvolassa on todettu uusia koronavirustartuntoja 116 kappaletta. Asiasta kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL.

Tartuntoja on todettu Kouvolassa nyt yhteensä 3 369 kappaletta.

Kymenlaaksossa on todettu tiistaina 144 uutta tartuntaa. Kymenlaakson tartunnat käyvät ilmi sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän Kymsoten tilastosta.

Sairaalahoidossa Kymenlaaksossa on yhä 20 koronaviruspotilasta.

Iitissä on todettu kaksi uutta tartuntaa. Tartuntojen kokonaismäärä on Iitissä 173.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto antoi tiistaina sulkupäätöksenKymenlaakson liikunta-, harrastus- ja virkistystiloille. Päätös tulee voimaan tämän viikon torstaista alkaen kahden viikon ajaksi.

Syynä on heikentynyt koronatilanne Kymenlaakson sairaanhoitopiirin alueella. Tilanne uhkaa nyt jo terveydenhuollon kantokykyä.

Kymenlaakson tartunnanjäljitys on niin ruuhkautunut, ettei kaikkiin koronavirustartunnan saaneisiin enää oteta puhelimitse yhteyttä. Positiivisen tuloksen saa tekstiviestillä, jonka jälkeen eristyspäätöksen voi hakea esimerkiksi Kymsoten verkkosivuilta löytyvällä lomakkeella.

Suomen koronaepidemian hoidossa aiemmin käytetty malli tartuntojen testaamisesta ja jäljityksestä ei enää suuressa osassa maata pysty hidastamaan tartuntojen leviämistä, arvioi THL.

Arvio sisältyy lausuntoon, joka on toimitettu hallitukselle tiistain koronakokouksen alla. THL:n mukaan strategisten painopisteiden tulisi keskittyä rokotusten edistämiseen, väestön ohjaamiseen kotieristykseen oireiden perusteella sekä aikuisväestön korkean tartuntariskin tilanteiden rajoittamiseen, kunnes ylikuormituksen uhka sairaaloissa väistyy.

Suomessa on raportoitu tiistaina lähes 6 000 uutta koronavirustartuntaa, kertoo THL. Kahden viime viikon aikana on todettu lähes 110 000 tartuntaa, mikä on noin 50 000 enemmän kuin tätä edeltävien kahden viikon aikana.

Kahden viime viikon aikana raportoitujen tapausten ilmaantuvuusluku on noin 2 000 sataatuhatta asukasta kohti. Aiemmalla kahden viikon jaksolla luku oli noin 1150.

Kaikkiaan Suomessa on todettu koko koronavirusepidemian aikana noin 400 000 tautitapausta.

Uusia covid-19-tautiin liittyviä kuolemantapauksia on vahvistettu kahdeksan. Kaikkiaan Suomessa on raportoitu tähän mennessä 1 761 koronakuolemaa, THL kertoo.

Koronaviruksen vuoksi sairaalahoidossa olevien lukumäärä päivitetään maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Eilen kerrottiin, että sairaalahoidossa oli 701 ihmistä, joista 63 tehohoidossa.

Mainos: Kouvolan Sanomat

Mainos: K-Rauta Kotka ja Kouvola sekä Inkeroinen

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka