Nyt pääsee polkemaan Kouvolasta Hankoon – Suomen ensimmäinen bikepacking-pyörävaellusreitistö valmistui

Kouvolassa voi pyöräillä myös reitistöön kuuluvan rengasreitin.

Kouvolasta Hankoon on kehitetty uusi vaelluspyöräreitti South by Cycle. Noin 550 kilometriä pitkän reitti kulkee pääosin sivu- ja hiekkateitä pitkin.

Visit Kouvolan tiedotteen mukaan reitti kuuluu South by Cycle-reitistöön, joka on on Suomen ensimmäinen bikepacking-pyörävaellusreitistö. Sen kokonaispituus on 900 kilometriä.

Bikepacking on kevyellä varustuksella tapahtuvaa pyöräilyä pitkin vähäliikennöityjä teitä, ulkoilureittejä ja metsäpolkuja.

Kouvolasta Hankoon kulkeva reitti lähtee keskustasta ja kiertää Kaipiaisten, Enäjärven ja Sippolan maalaismaisemien kautta Inkeroisiin ja Anjalaan.

Loviisan suuntaan reitti kulkee pikkuteitä Muhniemen ja muiden kylien kautta. Vaihtoehtoinen reitti seuraa Kymijoen maisemia keskustasta suoraan Inkeroisiin, mikä mahdollistaa myös rengasreitin pyöräilemisen Kouvolan alueella.

Rengasreitti on pituudeltaan noin 80 kilometriä.

Aloittelijoille ja kokeneille

South by Cycle on jaettu sopivan kokoisiin etappeihin, joista pyörämatkailija voi valita mieleisensä päivän kestävistä retkistä useisiin yöpymisiin.

Koko matka Kouvolasta Hankoon kestää tiedotteen mukaan kahdeksasta kymmeneen päivään. Reitin solmukohdat on helposti saavutettavissa junalla, bussilla tai laivalla ja siksi matkaan voi yhdistää osuuksia julkisilla kulkuvälineillä.

Tiedotteen mukaan reitti sopii niin aloittelijoille kuin kokeneillekin pyöräilijöille.

– South by Cycle on valmis kestävän matkailun tuote, jota paikalliset yritykset voivat hyödyntää tulovirtojen kasvattamiseksi. Ulkoiluun ja liikuntaan soveltuvien reitistöjen kehittäminen houkutteleviksi myös matkailun näkökulmasta on yksi Kouvolan kaupungin tavoitteista, asiantuntija Anu Hjelt Visit Kouvolasta kertoo tiedotteessa.

Reitin on suunnitellut Kristiina Vaano Pyörämatkailukeskuksesta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka