Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Kouvolan Veden tuskien taival saanee vihdoin pisteensä

Kouvolan Veden lähes kaksi vuotta kestänyt käymistila lienee nyt ohi.

Kouvolan kaupunginhallituksen elinvoimajaosto nimesi tiistaina kuusi uutta hallitusehdokasta. Heistä viisi kuului edelliseen hallitukseen, joka kokonaisuudessaan erotettiin. SDP nimeää toisen hallitusjäsenensä myöhemmin.

Samalla elinvoimajaosto edellytti, että erotetun hallituksen puheenjohtaja Anssi Tähtinen (sd.) ei tule valituksi tulevaan hallitukseen.

Tapaus lienee täysin ainutlaatuinen Suomessa. Muut ryhmät kertovat SDP:lle, että heidän yksi ehdokkaansa ei ole enää sopiva kaupunginyhtiön hallitukseen.

Asia eteni sen jälkeen, kun kaupunki sai Kuntaliiton lakimieheltä vahvistuksen, että apulaiskaupunginjohtaja Tuukka Forsellin tammikuun alkupuolella tekemä pohjaesitys Tähtisen erottamiseksi on laillinen. Yhden hallituksen jäsenen voi erottaa ilman että koko hallitus erotetaan.

Veden tuskien taival alkoi keväällä 2020, kun silloinen toimitusjohtaja Timo Kyntäjä sai potkut. Potkujen syistä ja seurauksista käytiin keskustelua myös julkisesti.

Viime kesäkuun kuntavaalien jälkeen SDP valitsi Kouvolan Veden hallituksen puheenjohtajan paikalle Anssi Tähtisen. Hän oli edellisenä talvena tehnyt yhtiöstä tutkintapyynnön poliisille tultuaan hallitukseen Timo Nybergin (sd.) tilalle.

Valinnassa oli riskinsä, jotka realisoituivat hyvin pian. Puolen vuoden työskentelyn jälkeen kävi ilmi, että yhtiön hallitus ei ole toimintakykyinen Tähtisen johdolla.

Nyt ei ole syytä miettiä mitään muuta kuin työrauhan palauttamista vesiyhtiöön. Lähes kahden vuoden roikkuminen politiikan pelinappuloina on ollut kohtuuton koetus yhtiön työntekijöille.