Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Verla sai 6700 euroa avustusta museovirastolta – Summa käytetään tehtaan perustaneiden ihmisten tutkimiseen

Museovirasto jakoi rahaa maailmanperintökohteiden kehittämiseen.

Museovirasto jakoi 160 000 euroa saamelais- ja romanikulttuurin hankkeisiin sekä maailmanperintökohteiden kehittämiseen. UPM:n Jaalassa sijaitseva tehdasmuseo Verla sai avustusta 6 700 euroa.

Verla on Unescon maailmanperintökohde. Museoviraston raha on tarkoitettu Verlan tehtaiden perustamisten ja niihin liittyvien henkilöiden tutkimiseen sekä tulosten julkaisuun.

– Verlan tehtaiden osalta tuemme hanketta, jossa tuodaan esiin tehtaan perustamiseen osallistuneita ihmisiä. Paikan päällä olleet ihmiset tunnetaan parhaiten, mutta useat muut henkilöt ja heidän roolinsa tehtaiden perustamisessa ovat vähemmän tunnettuja, erikoisasiantuntija Stefan Wessman museovirastosta sanoo tiedotteessa.

Maailmanperintökohteiden tutkimus- ja kehittämishankkeisiin museovirasto jakoi 83 700 euroa. Avustusta sai neljä hakemusta, ja hakemuksia tuli yhdeksän.

Rahoitusta myönnettiin hankkeille, jotka edistävät Suomen maailmanperintökohteiden säilymistä, kehittämistä ja tutkimusta, edistävät kansallista ja kansainvälistä yhteistyötä maailmanperintökohteisiin liittyen sekä lisäävät tietoisuutta kohteista ja maailmanperinnöstä.

Sallitko sijaintitiedon käytön?

Mediatalo Keskisuomalainen voi tarjota sijaintiisi perustuen kohdennettua mainontaa. Sijaintitiedot voidaan yhdistää palveluiden käytöstä kerättyihin tietoihin.