Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Avi: Kuntosalit ja uimahallit aukeavat Kymenlaaksossa taas ensi torstaina

Aikuisten ryhmäliikunta pysyy edelleen suljettuna Kymenlaaksossa. Kokoontumisrajoitukset lievenevät jo tiistaina.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto avi aikoo lieventää Kymenlaakson koronarajoituksia ensi viikolla. Matalan tartuntariskin tilat on tarkoitus vapauttaa sulusta.

– Esimerkiksi kuntosalit, muuhun yksilöurheiluun tai vastaavaan, tyypillisesti lähikontaktittomaan liikuntaan käytetyt tilat, uimahallit, sisäleikkipuistot, harrastajateatterit ja kauppakeskusten yleiset tilat voi avata yleisölle, kun päätös tulee voimaan 3.2., ylitarkastaja Oona Mölsä sanoo avin tiedotteessa.

Suljettuna pysyy edelleen korkeamman tartuntariskin tiloja, joita ovat joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan käytettävät sisätilat sekä tanssipaikat ja kuorolaulutoimintaan käytettävät tilat.

Suljetuissa tiloissa voi yhä jatkaa lasten ja nuorten ohjattua harrastustoimintaa ja lakisääteisten palvelujen, kuten lääkinnällisen kuntoutuksen, tarjoamista. Sulkupäätös ei myöskään ulotu ammattilaisurheiluun eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaan toimintaan.

Tilojen käytöstä vastaavien toimijoiden on edelleen huomioitava osallistujien terveysturvallisuus.

– Seuraamme tilanteen kehittymistä tiiviisti sairaanhoitopiirien alueilla ja tarvittaessa kumoamme sulkupäätöksen kokonaan, jos se ei ole enää välttämätön, Mölsä sanoo.

Aluehallintovirasto valmistelee Kymenlaakson alueelle myös kokoontumisrajoitusten lieventämistä. Tiistaista 1. helmikuuta alkaen sisätiloissa voi järjestää enintään 50 henkilön tilaisuuksia, jos yleisöllä on määritellyt istumapaikat, ja enintään kymmenen henkilön tilaisuuksia, jos yleisöllä ei ole määriteltyjä istumapaikkoja.

Ulkotilojen osallistujamäärää ei uuden päätöksen myötä enää rajoiteta.

Avin on määrä asettaa päätökset voimaan maanantaina 31. tammikuuta.