Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Avi lievensi koronarajoituksia: Torstaista lähtien uimahallit ja kuntosalit saavat olla taas auki normaalisti Kouvolassa

Koronarajoitukset pysyvät voimassa korkean tartuntariskin tiloissa, mutta niissä voi jatkaa lasten ja nuorten ohjattua harrastustoimintaa. Enintään 50 henkilön yleisötilaisuudet ovat taas sallittuja sisätiloissa.

Kymenlaakson koronarajoitukset lievenevät odotetusti.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto avi teki maanantaina päätöksen, jolla se muutti aiempia koronarajoituksia. Uusi päätös tulee voimaan torstaina 3.2. ja on voimassa 15.2. asti.

Uuden päätöksen myötä suljettuina täytyy edelleen pitää korkeamman tartuntariskin tiloja. Näitä ovat joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan käytettävät sisätilat sekä tanssipaikat ja kuorolaulutoimintaan käytettävät tilat.

Sen sijaan pienen riskin tilat saa avata.

– Esimerkiksi kuntosalit, muuhun yksilöurheiluun tai vastaavaan, tyypillisesti lähikontaktittomaan liikuntaan käytetyt tilat, uimahallit, sisäleikkipuistot, harrastajateatterit ja kauppakeskusten yleiset tilat voi avata yleisölle, kun päätös tulee voimaan 3.2., avin ylitarkastaja Oona Mölsä kertoo tiedotteessa.

Avi voi kumota koko sulkupäätöksen

Mölsän mukaan avi seuraa koronatilanteen kehittymistä edelleen tiiviisti ja kumoaa koko sulkupäätöksen, jos se ei ole enää välttämätön.

Edelleen suljetuissa tiloissa voi jatkaa lasten ja nuorten ohjattua harrastustoimintaa.

Uuden päätöksen myötä ikärajaa on nostettu vuodella niin, että jatkossa vuonna 2002 ja sen jälkeen syntyneet lapset ja nuoret voivat harrastaa ohjatusti suljetuissa tiloissa.

Lisäksi suljetuissa tiloissa voi jatkaa lakisääteisten palvelujen, kuten lääkinnällisen kuntoutuksen, tarjoamista.

Sulkupäätös ei ulotu ammattilaisurheiluun eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaan toimintaan. Tilojen käytöstä vastaavien toimijoiden on edelleen huomioitava osallistujien terveysturvallisuus.

Yleisötilaisuuksien rajaksi sisällä 50 osallistujaa

Avi päätti myös, että tiistaista alkaen Kymenlaaksossa voi järjestää sisätiloissa enintään 50 henkilön tilaisuuksia, kunhan yleisöllä on määritellyt istumapaikat. Jos niitä ei ole, osallistujamäärä on rajattu kymmeneen.

Ulkotilojen osallistujamäärää ei uuden päätöksen myötä enää rajoiteta.