Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nuoret lukijat | Kouluun enemmän tietokoneiden käyttöä

Mielestäni kouluissa pitäisi opettaa enemmän tietokoneiden käyttöä. Itselläni on oma tietokone kotona ja osaan käyttää sitä hyvin, mutta asia ei ole kaikilla niin.

Tietokoneiden käytön opettaminen juuri koulussa on tärkeää, sillä kaikilla ei ole omaa tietokonetta kotona eikä heillä ei ole silloin mahdollisuutta oppia käyttämään tietokoneita ja sen eri sovelluksia kuten Wordia, PowerPointia ja Exceliä, joita saattaa tarvita myöhemmin töissä tai lukiossa.

Tämä asia voitaisiin korjata ottamalla tietokoneita käyttöön oppilaille eri oppiaineissa. Monissa aineissa voitaisiin käyttää tietokoneita opetuskeinona useammin kuin tähän mennessä. Tiedän, että monet oppilaat osaavat käyttää esimerkiksi Wordia ja Powerpointia hyvin, mutta eivät välttämättä osaa ratkaista erilaisia tietokoneisiin liittyviä ongelmia.

ATK-osaaminen on tärkeää monissa töissä jo nykyään ja tulevaisuudessa varmasti vielä useammissa töissä. 82 prosenttia 16–89-vuotiaista suomalaisista käytti internetiä useasti päivässä vuonna 2020 Suomen tilastokeskuksen tutkimuksen mukaan. Osuus kasvoi edellisestä vuodesta kolme prosenttia.

Mieti, kuinka paljon tietokoneita käytetään esimerkiksi vuonna 2050. Jos teknologian käyttö lisääntyy tulevaisuudessa, eikö sen käytön opetuksenkin pitäisi lisääntyä?

Veeti Puhakka

Myllykosken yhteiskoulu, 8D

Uutisten viikkoa vietetään 31.1.–4.2.2022. Kouvolan Sanomat julkaisee viikon aikana kouvolalaisten koululaisten mielipidekirjoituksia.