Naapureiden välillä vallitsee viha-rakkaussuhde – Tunnetut kouvolalaiset ja kotkalaiset kehuvat toisiaan Kouvolan Sanomien juttusarjassa

Juttusarjan osat ilmestyvät Kouvolan Sanomien verkkosivuilla lauantaina ja sunnuntaina.

Kotkalaiset ja kouvolalaiset kiusoittelevat usein toisiaan, mutta kiusoittelu on pohjimmiltaan rakkaudellista.

Näin sanoo kouvolalaislähtöinen artisti Aleksanteri Hakaniemi.

Kouvolan Sanomat pyysi tunnettuja kouvolalaisia ja kotkalaisia kehumaan naapurikaupunkiaan, ja sehän onnistui helposti.

"Kotkalaiset ovat leppoisia"

Kouvolalaisen kuntapoliitikon Juha Huhtalan ja kotkalaisen kuntapoliitikon Joona Mielosen mielestä kouvolalaisia ja kotkalaisia yhdistää samanlainen huumori.

– Ehkä se onkin osin syy siihen, että kahden jokivarren kansan välille on muodostunut viha-rakkaussuhde, Kouvolassa itsekin asunut Mielonen pohtii.

Kouvolalainen kansanedustaja Paula Werning on tehnyt säännöllisesti yhteistyötä kotkalaisten päättäjien ja virkamiesten kanssa.

– Yhteistyö heidän kanssaan on ollut sujuvaa. Kotkalaiset ovat leppoisia mutta tarvittaessa päättäväisiä.

Kotkan kaupunginjohtaja Esa Sirviö kehuu Kouvolaa sen edunvalvontatyöstä. Hyvänä esimerkkinä hän pitää Itärata-hanketta.

– Päättäjät ajavat aina oman kaupunkinsa etua isoissa asioissa. Se on luonnollista.

Kouvolan teatteri teki vaikutuksen

Kotkalaislähtöinen jalkapalloilija Teemu Pukki muistaa Kouvolan ajalta, kun hän pelasi KTP:ssä. Muistoihin ovat jääneet KTP:n ja MyPan väliset ottelut Veikkausliigassa.

– Meillä oli hyvä futisbuumi, kun pelasimme vastakkain. Toivottavasti niitä matseja olisi tulevaisuudessakin, sillä meillä oli hienoja pelejä.

Kotkalaislähtöisellä iskelmälaulajalla Marita Taavitsaisella on lapsuus- ja nuoruusmuistoja Kouvolasta. Erityisesti hän arvostaa Kouvolan teatteria.

– Olen käynyt siellä pienestä asti katsomassa esityksiä. Varsinkin musikaali, jossa oli juna-aiheisia kappaleita, oli aloittelevalle laulajalle tärkeä. Kävin katsomassa sen varmaan kymmenen kertaa.

Juttusarjan kolme osaa ilmestyvät Kouvolan Sanomien verkkosivuilla lauantaina ja sunnuntaina. Osat ilmestyvät yhtenä kokonaisuutena sunnuntain paperilehdessä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka