Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Avi keventää Kymenlaakson rajoituksia lauantaina – 500 katsojan enimmäismäärä poistuu, mutta sisätiloihin saa ottaa enintään puolet yleisökapasiteetista

Ravintolarajoitukset kevenevät maanantaista alkaen koko maassa.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto keventää kokoontumisrajoituksia alueillaan. Kymenlaaksossa sisätiloissa järjestettävissä tilaisuuksissa ei ole enää tiettyä henkilömäärärajaa lauantaista 12. helmikuuta alkaen. Tähän asti tilaisuuksissa on ollut 500 osallistujan yläraja.

Jatkossakin yli 50 henkilön tilaisuuksiin voi ottaa enintään puolet enimmäisosallistujamäärästä.

Enintään 50 henkilön tilaisuuksia voi järjestää ilman mitään rajoituksia. Ulkotiloissa järjestettäviä tilaisuuksia ei ole tähänkään asti rajoitettu aluehallintoviraston päätöksellä.

Vastaava muutos tulee voimaan myös Päijät-Hämeessä maanantaista 14. helmikuuta alkaen. Uudellamaalla puolestaan puretaan kaikki kokoontumisrajoitukset maanantaista alkaen.

– Hallitulla rajoitusten keventämisellä ja purkamisella pyritään varmistamaan se, että tasaantuva epidemiatilanne ei heikkene äkillisesti, jolloin terveydenhuollon kantokyky voisi vaarantua vakavasti, Etelä-Suomen avin ylijohtaja Merja Ekqvist sanoo tiedotteessa.

– Varaudumme edelleen tekemään uusia päätöksiä rajoitusten purkamiseksi nopealla aikataululla, jos rajoitukset eivät ole epidemiatilanteen valossa enää välttämättömiä.

Maanantaista alkaen valomerkki tulee kello 23

Kaikkia ravintolarajoituksia kevennetään maanantaista alkaen. Valtioneuvostossa tehty asetusmuutos merkitsee, että ravintolat saavat olla auki puoleenyöhön ja tarjoilla alkoholia kello 23:een asti.

Mikäli tautitilanne kehittyy suotuisasti eikä terveydenhuollon kantokyky ole uhattuna, voidaan ravintolarajoituksista luopua kokonaan maaliskuun alussa.

Kevennys koskee sekä ruokaravintoloita että baareja. Paikkarajoitukset pysyvät edelleen voimassa. Anniskeluun keskittyvissä ravintoloissa saa täyttää vain puolet asiakaspaikoista, ruokaravintoloissa kolme neljännestä. Kaikilla asiakkailla pitää edelleen olla oma istumapaikkansa pöydän tai vastaavan tason ääressä.

Koronapassia ei edelleenkään voi käyttää vaihtoehtona rajoituksille yleisötilaisuuksissa, ravintoloissa tai muissa asiakastiloissa. Määräaikainen rajoitus on voimassa helmikuun loppuun asti.

Mara vaatii rajoituksia pois heti

Matkailu- ja ravintolapalvelujen etujärjestö Mara tuomitsi perjantaina tartuntatautilain vastaiseksi hallituksen päätöksen jatkaa rajoituksia ja pitää koronapassi jäädytettynä. Mara vaatii ravintolarajoitusten kumoamista heti ja tekee asiasta kantelun eduskunnan oikeusasiamiehelle.

Maran toimitusjohtajan Timo Lapin mukaan koronapassin jäädyttämiselle ei ole laillisia perusteita.

– Valtioneuvosto ei ole kertonut meille tartuntatautilakiin perustuvaa syytä sille, että se jatkaa ravintolarajoituksia kahdella viikolla samalla, kun se suosittelee aluehallintovirastoja kumoamaan kaikki muut elinkeinotoiminnan rajoitukset ja on kumonnut periaatepäätöksen hätäjarrun käytöstä, Lappi moitti tiedotteessa.

Lapin mukaan päätökset johtavat merkillisiin tilanteisiin, kun esimerkiksi jääkiekko-ottelussa voi olla 13 000 katsojaa hartiat kiinni toisissaan, mutta erätauolla ravintoloissa saa olla vain puolet tai 75 prosenttia asiakkaiden enimmäismäärästä.

Uutista päivitetty kello 16.46 lisäyksellä ravintolarajoituksista.