Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Inkeroisten monitoimitalon urakoitsijan kilpailutus on alkamassa

Monitoimitalo rakennetaan kokonaisvastuuhankkeena, jossa urakoitsija sekä suunnittelee että toteuttaa rakennustyön.

Inkeroisten monitoimitalon suunnittelu on edennyt vaiheeseen, jossa valmistellaan tarjouskilpailua rakentajaurakoitsijoiden valintaa varten.

Kouvolan kaupungin tilapalvelut toteuttaa kilpailutuksen ja sitä seuraavat vaiheet rakennuttajakonsultiksi valitun Ramboll Finland oy:n kanssa.

Inkeroisten monitoimitalo rakennetaan yhteistoiminnallisena kokonaisvastuu- eli KVR-hankkeena, jossa urakoitsija sekä suunnittelee että toteuttaa rakennustyön.

Yhteistoiminnallisuus tarkoittaa tässä yhteydessä, että pääurakoitsija valikoidaan työpajoissa, joissa paitsi kehitetään rakennushanketta, arvioidaan myös urakoitsijaehdokkaiden ja tilaajaan kyvykkyyttä yhteistoimintaan. Myös rakennusten käyttäjät pääsevät yhteistoiminnallisessa urakkamallissa totuttua paremmin mukaan rakennusprosessiin.

Rakennuttajapäällikkö Mika Helkala sanoo kaupungin tiedotteessa, että tilapalveluilla ei ole omaa kokemusta yhteistoiminnallisesta kokonaisvastuu-urakasta, ja juuri tähän käytetään rakennuttajakonsultin apua ja tukea.

Rakentamisen on tarkoitus alkaa vuoden päästä

Monitoimitaloon yhdistetään Inkeroisten yhteiskoulu sekä Anjalan ja Tehtaanmäen koulut, Myllykosken ja Inkeroisten alueen erityisen tuen osaamiskeskus pienryhmineen, päiväkoti, sekä tilat kirjastolle ja nuorisopalveluille.

Elokuussa 2024 valmistuvassa monitoimitalossa tulee olemaan opetusta luokille 1–9.

Myös eteläisen Kouvolan keskuskeittiöpalvelut keskitetään monitoimitalon yhteyteen. Kouluaikojen ulkopuolella rakennuksen tilat ovat käytettävissä järjestöille, seuroille, kansalaisopistolle, musiikkiopistolle ja kuvataidekoululle.

Inkeroisten monitoimitalo sijoitetaan nykyiselle koulutontille, Inkeroisten keskustaajaman yhteyteen. Rakentamisen on tarkoitus alkaa helmi–maaliskuussa 2023.

Monitoimitalon kustannusarvio on 26,75 miljoonaa euroa.

Sallitko sijaintitiedon käytön?

Mediatalo Keskisuomalainen voi tarjota sijaintiisi perustuen kohdennettua mainontaa. Sijaintitiedot voidaan yhdistää palveluiden käytöstä kerättyihin tietoihin.