Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kymenlaaksossa kaksi uutta koronakuolemaa viikonlopun aikana – Sairaalahoidossa olevien määrä laskee

Kymsote keskittää koronarokotukset Hansaan ja Kotkan Pasaatiin, Keltakankaalla luvassa walk in -tapahtumia.

Sairaalahoidossa olevien koronapotilaiden määrä on laskenut Kymenlaaksossa. Sen vastapainoksi viikonloppuna kirjattiin kaksi uutta koronakuolemaa, Kymsoten hallintoylilääkäri Kari Kristeri kertoo.

Kymenlaaksossa oli maanantaina sairaalahoidossa 15 koronapotilasta, kun vielä perjantaina heitä oli 23.

Pohjois-Kymen sairaalassa potilaista on hoidossa kahdeksan.

Tehohoidossa oli maanantaina yksi koronapotilas.

Kouvolassa varmistui Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n tilaston mukaan lauantain, sunnuntain ja maanantain aikana yhteensä 254 uutta koronatartuntaa. Tartuntojen yhteismäärä on nyt 6 157.

Tartuntamäärä ei kuitenkaan enää kuvaa todellista koronatilannetta, koska kaikkia sairastuneita ei testata.

Koronarokotukset kahteen paikkaan

Kymsote keskittää koronarokotukset maaliskuun alusta lähtien kahteen paikkaan: Hansaan Kouvolassa ja Pasaatiin Kotkasa.

Muille rokotuspisteille voi saapua ajanvarauksella helmikuun loppuun saakka. Vapaita aikoja on Kymsoten mukaan runsaasti. Poikkeus on Keltakankaan rokotuspiste, jossa rokotukset loppuvat jo 21.2.

– Kymenlaaksolaisista täysi-ikäisistä liki 90 prosenttia on saanut kaksi annosta koronarokotetta. Kun jo 63,7 prosenttia on saanut myös kolmosannoksen, on tarve usealle rokotuspisteelle selvästi pienentynyt, Kymsoten rokotuskoordinaattori Mari Ollas kertoo tiedotteessa.

Jatkossa Kymsote järjestää Haminan, Karhulan ja Virolahden rokotuspisteillä erikseen ilmoitettavina päivinä walk in -rokotustapahtumia.

5–11-vuotiaiden lasten rokotuspäiviä Kymsote järjestää Hansassa ja Pasaatissa lauantaisin ainakin helmikuun loppuun asti.

Muokattu 15.2. kello 10.20: korjattu virheellinen tieto Keltakankaan rokotuksista.