Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi haluaa rikosilmoitukset tehtäväksi netissä – Kaakkois-Suomen piiriin yksi yhteinen puhelinnumero, Kouvolassa pääsee poliisiasemalle arkipäivisin

Rikosilmoitusta tehtäessä poliisin pitää pystyä varmistamaan ilmoituksen tekijän henkilöllisyys.

Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen rikosilmoitusten vastaanottoon on tullut muutoksia maanantaista alkaen. Poliisi kertoo tiedotteessa, että koko poliisilaitoksen alueella palvelee yksi puhelinnumero.

Numero on 0295 435 400, ja rikosilmoitusten vastaanoton puhelinpalvelu on avoinna arkipäivisin kello 9–12.

Tiedotteen mukaan tavoitteena on tukea kansalaisia entistä paremmin sähköisen rikosilmoitusten tekemisessä sekä parantaa poliisin tavoitettavuutta rikosilmoituksiin liittyvissä asioissa.

Poliisi suosittelee tekemään rikosilmoituksen sähköisen asiointipalvelun kautta. Puhelinpalvelussa neuvotaan rikosilmoituksen tekemisessä sekä otetaan vastaan kiireellisiä rikosilmoituksia, joissa se on välttämätöntä.

Tilanne arvioidaan erikseen puhelun aikana.

Apua myös valtakunnallisesta numerosta

Rikosilmoitusta tehtäessä on tärkeää, että poliisi pystyy varmistaa ilmoituksen tekijän henkilöllisyyden. Poliisi ei ota vastaan rikosilmoituksia puhelimitse, jos asiakkaalla on mahdollisuus tehdä rikosilmoitus muuta kanavaa käyttäen, jotta poliisi pystyy varmistamaan ilmoittajan henkilöllisyyden.

Jos tunnistautumisen mahdollisuutta ei sähköisiin palveluihin ole, rikosilmoituksen voi tehdä käymällä henkilökohtaisesti poliisiasemalla.

Kouvolan pääpoliisiasemalla rikosilmoituksia vastaanotetaan arkisin kello 9–15.

Poliisilla on myös valtakunnallinen neuvontapalvelu, joka palvelee numerossa 0295 419 800 arkisin kello 8–16.15. Neuvontapalvelussa saa yleisneuvontaa ja apua kiireettömissä asioissa, kuten rikosilmoituksen teossa.