Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kouvola siirsi penkkarinsa, mutta Iitissä niitä on juhlittu tänään – Myös Vanhojen tanssit tanssitaan tänään, seuraa niitä täältä kello 19 alkaen

Vanhojen tansseja voi seurata suorana verkkolähetyksenä torstai-iltana kello 19 alkaen.

Iitin lukiossa on vietetty tänään torstaina penkinpainajaisia. Penkkarukulkueeseen osallistui vajaat 20 opiskelijaa.

– He järjestävät pientä ohjelmaa, ja abiajelu lähtee kymmenen tienoilla, lukion rehtori Ari Toropainen kertoi aamulla.

Kulkue kiersi lukiolta Pikku-Vieterin päiväkodille, sieltä Kausalan koululle ja torille, Iitin Ehtookodille ja lopuksi Iitin yläkoululle. Kierroksen jälkeen abit palasivat lukiolle.

Vanhojen tanssit verkossa

Myös Vanhojen tanssit järjestetään Iitissä tänään. Ravilinnassa järjestettäviä tansseja voi seurata suorana lähetyksenä tästä:

Jos video ei näy, sen voi avata tämän linkin takaa.

Tanssit alkavat kello 19.

– Mukana on 36 tanssijaa. Koska koronarajoitukset lievenivät Päijät-Hämeessä, paikan päälle saa tulla kuusi henkilöä per tanssija.Verkossa tanssit ovat nähtävillä kaikille halukkaille, Toropainen sanoo.

Kouvolan penkkarit ja tanssit huhtikuussa

Kouvola päätti siirtää omat penkkarinsa ja vanhojen tanssinsa tammikuun lopulla. Kouvolassa uusi penkkaripäivä on torstai 28.4. ja vanhat tanssivat perjantaina 29.4.

Tällä siirrolla kaupunki halusi varmistaa, ettei vanhojen tansseja tarvitse järjestää ilman yleisöä.

– Toiveenamme on, että huhtikuun lopulla nämä tapahtumat voidaan järjestää mahdollisimman normaalisti, kaupungin turvallisuuspäällikkö Johanna Tauriainen sanoi tammikuussa.

Muokattu kello 11.20: lisätty kuvat ja päivitetty aikamuodot.