Kuolleita | Heikki Olavi Lehesvuo 1943–2022 – In memoriam

Heikki Olavi Lehesvuo syntyi välirauhan aikana Viipurin Uuraassa kesäkuun 20. päivänä vuonna 1943. Heikki nukkui pois vakavan sairauden uuvuttamana helmikuun 1. päivänä vuonna 2022. Oli tullut aika kääntää pursi viimeiselle matkalle.

Muistan, kun istuin kotimme rapuilla Uuraassa, kätilö sanoi ohi mennessään tuoneensa pikkuveljen siinä isossa laukussa, joka hänellä oli kädessään.

Kun välirauha päättyi vuonna 1944, oli taas lähdettävä evakkoon. Lopullisesti.

Isämme Oskar oli sodan aikana sairasjunassa töissä, ja me asuimme äidin kanssa useammassa eri paikassa, muun muassa Tampereella. Sodan päätyttyä isä, joka oli rautateiden palveluksessa, sai työpaikan Haapamäeltä. Siellä sitten asuimme useamman vuoden.

Heikki ehti myös aloittaa koulunkäynnin Haapamäellä. Sitten muutimme Kouvolaan, ja isä rakensi meille kodin Riihikalliolle. Se olikin meidän lapsuutemme ja nuoruutemme koti.

Heikki kävi ammattikoulun muurarilinjan, mutta varsinaisen työuran hän suoritti rautateillä. Heikki jatkoi siis sukumme perinteitä, sillä kuten isämme oli rautatieläinen, niin molemmat isoisoisämme olivat myös rautateillä, veturinkuljettajina kahdessa polvessa ja äitimme isä, vaija, oli ylikonduktööri Suomen–Pietarin-junissa. Siis rautatieläisiä vähän joka ammatissa.

Heikki työskenteli veturiasentajana ja myöhemmin sähköveturiasentajana eläkkeelle siirtymiseen asti. Vapaa-ajan harrastuksiin kuului nuorempana mäenlaskua muun muassa Lapinmatkoilla.

Sitten tuli kuvioihin veneily. Heikki hankki veneen, jonka vaihtoi aikanaan isompaan veneeseen. Monet kesät kuluivat veneilyn merkeissä Saimaalla. Hän kuului myös Kouvolan Kippareihin.

Nuoruusvuosiimme liittyi myös tenniksen peluu omalla kentällä. Velimies oli myös taitava kaikenlaisissa moottorien korjaamisessa.

Nyt on pikkuveljen pursi taivaan merelle lähtenyt.

Maisa-sisko, Lauri sekä kummipoika Jari

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka