Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tiistaina kolataan taas – Lumipyry pyyhkäisee tiistaiyönä Kouvolan yli

Ajokeli on erittäin huono maanantaina iltapäivästä lähtien tiistaihin saakka, Ilmatieteen laitos varoittaa. Kouvolassa hätyytellään kohta vuosikymmenen lumiennätystä.

Lumen tulo ei lopu Kouvolassa lähipäivinäkään. Kohtalainen lumipyry lähestyy maanantaina iltapäivän aikana Kouvolaa. Illalla alkava lumisade jatkuu tiistaiaamuun saakka, Ilmatieteen laitos ennustaa.

Ajokeli muuttuu Kouvolassa erittäin huonoksi iltapäivästä alkaen lumipyryn vuoksi, Ilmatieteen laitos varoittaa. Liikenteessä on odotettavissa mahdollisesti suuria häiriöitä ja onnettomuusriski on koko Kymenlaaksossa huomattava.

Maanantaina päivän mittaan yltyvä tuuli lennättää lumet Kouvolaan ajoittain sakeana. Vaikka pakkasta ei ole kuin pari, kolme astetta, tuuli saa lämpötilan tuntumaan mittarilukemista poiketen huomattavasti kylmemmältä. Puuskissa tuli voi yltyä puhaltamaan jopa 11 metriän sekunnissa.

Tiistai-iltana alkava pyry saattaa hätistellä Kouvolan lumiennätystä. Vuosikymmenen paksuin lumikerros helmikuun puolivälissä oli vuonna 2013. Silloin Utissa mitattiin 77-senttinen hanki. Maanantaina Utin säähavaintopisteellä lumen paksuus oli 66 senttiä. Viime viikon perjantaina lumen paksuus kävi jo 72 sentissä.